Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A remény bajnoka

Cinderella Man

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2005. június 3.
Magyarországi premier: 2005. szeptember 8.
Magyarországi DVD premier: 2006. január 24.

Az élet írja a legjobb történeteket, mint ahogy a Remény bajnoka is megtörtént eseményekből táplálkozik. Az ígéretes félnehézsúlyú bokszoló, Jim Braddock (Russel Crowe) kénytelen visszavonulni, mikor zsinórban szenved vereségeket a ringben. Csakhogy a Nagy Gazdasági Világválság éveinek Amerikájában járunk, amikor a túlélés szó szerinti, kőkemény küszködést jelent. Ezért Braddock kénytelen elvállalni egy életre-halálra menő küzdelemsorozatot, hogy eltartsa feleségét, Mae-t (Renée Zellweger) és gyerekeit.

Egy utolsó pillanatban történő kizárásnak köszönhetően Braddock tehát újra a ringben találja magát, csakhogy már korántsem álmai szerepkörében. A sportszerűtlen küzdelemben a másodikként rangsorolt versenyző kerül vele szembe, ám valami földi csoda (és nem kevésbé lenyűgöző bunyó) folytán a harmadik menetben kiüti ellenfelét. Braddock, annak ellenére, hogy súlyban ellenfelei alatt marad és kiújul egy régebbi kézsérülése, folytatja a harcot kihívói ellen. És nyer, nyer, nyer.

Braddock, vállain cipelve éppúgy az esélytelenség terhét, mint a jogfosztottságból való visszatérés álmait, végül kénytelen szembenézni legerősebb ellenfelével, Max Baer-rel (Craig Bierko). Azzal a nehézsúlyú bokszvilágbajnokkal, aki eddig két ember halálát tudhatja magáénak ringbeli ütközetei során.

A filmet eredetileg Lasse Hallström (Kikötői hírek, Csokoládé) rendezte volna, végül Ron Howardé (Egy csodálatos elme) lett a produkció.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: gaben és siz

Rendezte:
Ron Howard

Forgatókönyv:
Cliff Hollingsworth, Akiva Goldsman

Operatőr:
Salvatore Totino

Vágó:
Daniel P. Hanley, Mike Hill

Zene:
Thomas Newman

Szereplők:
Russell Crowe, Renée Zellweger, Paul Giamatti, Craig Bierko, Bruce McGill, Ron Canada

Műfaj:
dráma, életrajzi

Játékidő:
144 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures / Miramax Films / Imagine Entertainment / Parkway Productions

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2005. szeptember 29.

"Ron Howard kihantolta sírjából és leporolta a bokszfilmek műfaját. Színtiszta Hamupipőke sztori elevenedik meg a szemünk előtt, amire mindig vevők vagyunk. James J. Braddock fordulatos karriertörténete retrospektív múltidézés, összeöntve az elődök kitartáson, akaraterőn alapuló koncepcióját némi társadalomkritikával és kimagasló színészi teljesítménnyel. Bokszkesztyűt fel, vár a szorító!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek