Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A régi környék

Garden State

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. július 30.

Andrew Largeman (Zach Braff) immáron kilenc éve nem volt otthon. Azóta nem találkozott sem rokonaival, sem barátaival. A szülővárosában, Garden State-ben mindenki azt hiszi róla, hogy színész, mivel volt egy kisebb szerepe egy filmben - egyébként egy étteremben pincér. Ám amikor értesül arról, hogy meghalt az édesanyja, úgy dönt, hazalátogat néhány napra.

Az apjával folytatott viszonya sohasem volt túl fényes; mindketten javítani szándékoznak ezen, de Large mégis kerüli őt. Helyette inkább a régen látott haverjaival lóg, és megismerkedik egy gyönyörű, ámbár furcsa természetű lánnyal (Natalie Portman), Sammel. Benne minden megvan, ami Large-ból hiányzik: vagány, kimondja amit gondol, reménnyeltelt, és folyamatosan új dolgok felé néz. Kinyitja Large érzelemekben szegény szívét, megtanítja értékelni az életet vele, bátorságot ad neki. A kezdeti baráti viszonyuk lassan szerelemmé mélyül.

Zach Braff eddig jobbára csak a Scrubs című sorozatból lehet ismerős, most azonban egyből forgatókönyvíró, rendező és főszereplő is egyszerre. A női főszerepben Natalie Portman látható, akinek egyre feljebb ível a pályája a nagyköltségvetésű (Star Wars), és az egyre több minőségi darabokban (Hideghegy, Közelebb) való szereplésének köszönhetően. Largeman apját Ian Holm alakítja, aki mostanság A Gyűrűk Ura Bilbójaként lehet ismerős a nézők körében.

A nézői és a kritikusok reakciói is egyértelműen pozitívnak bizonyultak a Garden State kapcsán, és rövidesen több díjjal, illetve jelöléssel látták el a film készítőit.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne

Rendezte:
Zach Braff

Forgatókönyv:
Zach Braff

Operatőr:
Lawrence Sher

Vágó:
Myron I. Kerstein

Zene:
Chad Fisher

Szereplők:
Zach Braff, Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Method Man, Ian Holm, Ron Leibman

Műfaj:
romantikus, dráma, vígjáték

Játékidő:
109 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Fox Searchlight

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek