Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A por

Spun

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2002. szept. 6. (Toronto-i Filmfesztivál)
Amerikai premier: 2003. március 14.
Magyarországi premier: 2005. február 24.

A film főszereplője Max (Jason Schwartzman), aki a drogkészítő Szakács (Mickey Rourke) sofőrjének szegődik. Max a metamfetamintól felpörögve alvás nélkül három napig fuvarozza a Szakácsot, s ez idő alatt számtalan excentrikus alakkal találkozik; ott van Nikki (Brittany Murphy), a Szakács barátnője, aki leginkább zöld pincsije egészsége miatt aggódik, miközben Max-szal flörtöl. 

Spider Mike (John Leguizamo), a paranoiás dealer, aki - miközben barátnőjével, Cookieval (Mena Suvari) él együtt - különösen kedveli a telefonszexet. Frisbee (Petrick Fugit), az anyjával együtt egy lakókocsiban élő videójáték-függő srác. April (Chloe Hunter), a sztriptíztáncos, akinek randevúja emberrablásba torkollik.

És persze ott vannak még az ütődött, nagy fogásra váró rendőrök (Peter Stormare és Alexis Arquette), az egyszerre két fiatal fiúval kacérkodó kuncsaft (Eric Roberts), a Szakács fő beszerzőhelyének számító bolt két alkalmazottja (Elisa Bocanegra és Julia Mendoza), valamint a gyakran hallgatózó szomszéd (Deborah Harry).

A filmet nem csupán merész képi ötletei, vizualitása és különös humora teszi egyedivé, hanem merész, szókimondó, ugyanakkor szellemes dialógusai is.

A svéd Jonas Åkerlund mindössze 2,8 milló dolláros költségvetéssel, ám remek szereposztásban forgatta filmjét 2001. nyarán. A direktor korábban csak videoklipekkel jeleskedett, ám olyan énekesek és zenekarok számára forgatott, mint a Prodigy, Roxette, Madonna, Jamiroquai, Lenny Kravitz, Moby, Madonna valamint a U2.

Rendezte:
Jonas Akerlund

Forgatókönyv:
Will De Los Santos és Creighton Vero

Operatőr:
Eric Broms

Vágó:
Johan Söderberg és Jonas Akerlund

Zene:
Billy Corgan

Szereplők:
Jason Schwartzman, Mickey Rourke, Brittany Murphy, John Leguizamo, Mena Suvari, Peter Stormare, Alexis Arquette, Eric Roberts

Műfaj:
dráma

Játékidő:
101 perc

Ország:
USA, Svédország

Gyártó:
Brink Films, Little Magic Films, Muse Productions

Hazai moziforgalmazó:
Odeon és Atlantis

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek