Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A pogány Madonna

Nem láttuk.
50% / 1 olvasó
Magyarországi tervezett premier: 1979. november Magyarországi DVD premier: 2006. május 12.

A Tihanyi Apátság Egyházi Múzeumából elrabolják a páratlan értékű, görög eredetű aranyszobrot, a Pogány Madonnát. A tetteseket felfedező teremőrre, Somos tisztelendőre (Tolnay Miklós) rálőnek, eszméletlen állapotban kórházba kerül. A nyomozás vezetésével megbízott kissé nagyképű, de fantáziátlan Kardos Doktor (Kern András) a lefokozás előtt álló Ötvös Csöpit (Bujtor István) veszi maga mellé, aki nemcsak a Balatonpart legtehetségesebb nyomozója, de kitűnő vitorlázó és sportember is.

A Balatonnál főidény van, ragyog a nyár, nyüzsögnek a külföldi turisták, és a füredi öbölben folyik a vitorlásverseny, amelynek Ötvös nemcsak résztvevője, hanem egyik szervezője is. Csöpi Kardos számára jó szimatu nyomravezetőtárs és egyben testőr, és bizony Kardosnak, melléfogásai miatt – mindkettőre nagy szüksége van.

Kezdetben a nyomozás szálai a helyi galerihez vezetnek, az egyik tag, Vály bácsi révén. Az eszméletre térő Somos tisztelendő is felismerte támadójában volt tanítványát, Vályt. Csakhamar azonban Vályt csúnya fejsérülésekkel, holtan találják meg a parti nádasba rejtett kocsijában. Előkerül még egy holttest, egy idős horgászé, aki feltehetően szemtanúja volt Vály meggyilkolásának. Hamarosan egy másik horgász tanúvallomása alapján gyanúba kerül egy meghatározott tipusu vitorláshajó és ezzel a nyomozás szálai áttevődnek a vitorlásverseny mezőnyébe.

Ötvös, Kardos ügyetlenkedéseiért kárpótlásul kitűnő segítséget kap az idős, “dörzsölt” fagylaltos (Bánhidi László) és annak szemfüles kisunokája (Pálok Gabi) személyében.

Rendezte:
Mészáros Gyula

Forgatókönyv:
Bujtor István, Mészáros Gyula, Fakan Balázs

Operatőr:
Hildebrand István

Vágó:
Sellő Hajnal

Zene:
Aldobólyi Nagy György

Szereplők:
Bujtor István, Kern András, Bánhidi László, Kállai Ferenc, Zenthe Ferenc, Hernádi Judit

Műfaj:
vígjáték, krimi

Játékidő:
98 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Budapest Filmstúdió

Hazai moziforgalmazó:
Dotkom Média

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek