Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A pofonok földje

Gong fu / Kung Fu Hustle

Nem láttuk.
85% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2004. szeptember 14. (Toronto Film Festival)
Amerikai premier: 2005. április 8.
Magyarországi premier: 2005. június 23.
Magyarországi DVD premier: 2005. október 4.

Szutyok-köz szegény lakói békésen élnék borzasztó életüket, ha nem zavarná meg őket néhány kegyetlen bandita. A Szutyok-köziek addig csupán a házinéni önkényeskedését, üvöltözését és csúf hajcsavaróit voltak kénytelenek elviselni, de mert a házbérfizetést úgyis mindig ellógták, ezekért sem haragudtak rá.

A Baltás banda felbukkanása azonban már más eset, egész Hongkong tőlük fél: ha ők védelmi pénzt követelnek, csak a nagyhatalmú kung-fu mesterek vagy a komplett bolondok szállnának szembe velük. Szerencsére mindkettőből akad néhány errefelé...

A Baltás banda tagjai hozzászoktak a gyors sikerhez - és most a legváratlanabb helyzetekben kénytelenek megtanulni, milyen a kudarc íze. A banda újabb és újabb, egyre különlegesebb képességű harcost, bérgyilkost és vak zenészt küld a Szutyok-köz lakói ellen, ám mindegyik verve távozik. A főbalta ekkor szerződteti Szinget (maga a rendező, Stephen Chow), a kisstílű tolvajt, aki már úgyis nagyon régen szeretne hivatásos bérgyilkossá előlépni. Hátha neki sikerül, ami a többieknek. És természetesen… neki sem sikerül.

A film - megdöntve Chow korábbi filmje, a Shaolin Soccer 2001-es rekordját - minden idők legsikeresebb hong-kongi filmje lett.

Rendezte:
Stephen Chow

Forgatókönyv:
Stephen Chow, Tsang Kan Cheong, Xin Huo, Chan Man Keung

Operatőr:
Hang-Sang Poon

Vágó:
Angie Lam

Zene:
Raymond Wong

Szereplők:
Stephen Chow, Yuen Qiu, Yuen Wah, Chan Kwok-Kwan, Lam Tse-Chung, Tin Kai-Man, Leung Siu-Lung, Suet Lam

Műfaj:
akció, vígjáték

Játékidő:
95 perc

Ország:
Kína, Hong Kong

Gyártó:
Columbia Pictures Film Production Asia, The Star Overseas Limited, Beijing Film Studio, China Film G

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. szeptember 29.

"Csakis a végletekig lelkesült hangon tudok szólni A pofonok földjéről! Mert ez az újabb ázsiai gyöngyszem szuperkoreográfiájával és hiperlátványával \'70-es évekbeli rajzfilmmé degradálja a Mátrixot. Stephen Chow filmje a tátott szájjal bámulás új dimenzióját nyitotta meg előttem."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek