Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A pimasz barátnőm

My Sassy Girl / Yeopgijeogin geunyeo

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2001. július 27. - Dél-Korea

A történet két egyetemistáról szól, akik teljesen véletlenül találkoznak egymással. Kyun-Woo (Cha Tae-hyun) egy átlagos srác, akinek 25 évesen még fogalma sincs arról, hogy mihez kezdjen majd az egyetem után. Egyik este, amikor éppen hazafelé tart, a metróállomás peronján meglát egy gyönyörű lányt.

Az ismeretlen szépséggel (Jun Ji-hyun) csupán egy gond van, mégpedig az, hogy tökrészeg. A lány majdnem beesik a metró alá, de Kyun-Woo az utolsó pillanatban még visszarántja őt. Ezután mindketten beszállnak, és ahogy rázkódik a szerelvény, a lány váratlanul lehányja az egyik utas fejét. Ráadásul a fiút édesemnek szólítja, ezért mindenki azt hiszi, hogy együtt járnak, pedig ekkor találkoztak először.

Az ember ugyebár nem hagyhatja ott a metróban a részegen fetrengő “barátnőjét”, nem igaz?! Ezért Kyun-Woo felelősséget kezd érezni az ismeretlen lány iránt, és egy motelbe cipeli őt. Ettől kezdve hol ő, hol a lány akaszkodik a másikra, nem tudván eldönteni, igazából mit is éreznek egymást iránt. Telnek a hetek, és bár egyikük sem hajlandó bevallani magának, a vak számára is nyilvánvalóvá válik, hogy szerelembe estek. De vajon boldogok lehetnek-e azok, akik esélyt adtak a szerelemnek, hogy beteljesedjen?

Kwak Jae-young bájosan romantikus vígjátéka több ázsiai fesztiválsikert is magáénak tudhat, ezzel öregbítve az egyre inkább érett és teret követelő dél-koreai filmgyártást.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Kwak Jae-young

Forgatókönyv:
Kim Ho-sik regényéből Kwak Jae-young

Operatőr:
Kim Sung-Bok

Vágó:
Kim Sang-Beom

Zene:
Kim Hyun-seok, Johann Pachelbel

Szereplők:
Cha Tae-hyun, Jun Ji-hyun, Han Jin-hie, Hyun Sook-hee, Kim Il-woo, Kim In-mun

Műfaj:
romantikus, vígjáték

Játékidő:
123 perc

Ország:
Dél-Korea

Gyártó:
Shin Cine Communications

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. október 23.

"Végtelenül bájos dél-koreai romantikus vígjáték. Élénk, színes, mozgólépcsőn száguldó, tűsarkú cipőben botladozó, fájdalmatlan pofonosztó. Ennyi még nem elég neked? Ne merészeld kihagyni; mi van, meg akarsz halni? Szeretem!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek