A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_session0n8fgb3ae0d5fnsr8bn36rcn3vt7elaj): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Filmadatlap: A pillangó - Moziplussz.hu
Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A pillangó

Le Papillon

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2004. február 12.

A nyolcéves Elsa nagyon magányos. Amikor kiderült, hogy anyja, Isabella terhes, a gyermek apja elhagyta. Isabella segédápolónő, és keményen kell dolgoznia a megélhetésért, így kevés ideje marad a kislányára. Elsa és anyja új lakásba költözik, a szomszédjuk egy mogorva özvegyember, Julien, aki minden idejét lepkegyűjteményével tölti. Egy nap, amikor Isabella sokat késik a bisztróból, ahol kislánya vár rá, és ahol az öregúr szokott üldögélni, Julien hazaviszi a gyermeket, és megmutatja neki a pillangógyűjteményt. Elsának nagyon tetszenek a lepkék, és felderíti a lakást is. Julien ugyan figyelmezteti, hogy egy szobába nem nyithat be, de amikor Julien kimegy, Elsa persze kinyitja az ajtót. A szobában eleven lepkéket lát, amelyek virágról virágra szállnak. A visszatérő Julien dühbe gurul, és csak akkor enyhül meg, amikor kiderül, hogy a kislány még nem járt Párizson kívül. Elsa rendszeres látogató lesz Julien lakásában, s megtudja, hogy az özvegyember kirándulást tervez, be akar gyűjteni egy ritka pillangót. A kislány elrejtőzik az autóban, és csak akkor derül ki, hogy ő is ott van, amikor Julien megérkezik Vercors-ba. A férfi először el akarja vinni a rendőrségre, de Elsa azt füllenti, anyja tud a kirándulásról. A zsörtölődő lepkegyűjtő megengedi, hogy a kislány csatlakozzon hozzá, és nem győz válaszolni kérdéseire, mivel a gyermek életében először lát szarvast és tehenet. Elsa szándékosan leejti Julien mobiltelefonját, hogy a férfi ne hívhassa fel Isabelle-t, de nagyon csalódott, amikor kiderül, hogy a magával vitt GameBoy nem működik, mivel vizes lett.

A kalandos kirándulás során az öregember és a kislány jobban megismeri és megkedveli egymást, Julien megtanítja Elsát arra, hogy értékelje az életet, és respektáljon másokat, míg Elsa segít Juliennek, hogy újra felfedezze a nevetés örömét.

Rendezte:
Philippe Muyl

Forgatókönyv:
Philippe Muyl

Operatőr:
Nicolas Herdt

Vágó:
Mireille Leroy

Zene:
Nicolas Errčra

Szereplők:
Michel Serrault, Claire Bouanich, Nade Dieu, Françoise Michaud

Műfaj:
családi, vígjáték

Játékidő:
85 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Alicéléo, Canal+, Cofimage 13, France 2 Cinéma, Gimages

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek