Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A nő kétszer

Sliding Doors

Nem láttuk.
30% / 1 olvasó
Ősbemutató: 1998. január 26. (Sundance)
Amerikai premier: 1998. április 24.
Magyarországi premier: 1999. március 25.

Helennek (Gwyneth Paltrow) reggel a hivatalban felmondanak. A cégtől való távozáskor a liftben elveszti az egyik fülbevalóját, amit egy ismeretlen férfi megtalál, és visszaad neki. Helen folytatja útját a metróba, ahol azonban az orra előtt megy el a szerelvény. Az egyik kocsiban ott ül az idegen férfi, úgy mennek el egymás mellett, hogy soha semmi közük nem volt egymáshoz. Ahogy azonban Helen nekimegy a becsukódó metróajtónak, éles fény villan, a történet visszafelé kezd peregni: Helen is visszafelé megy a lépcsőn - majd ismét szalad lefelé. Ezúttal azonban eléri a metrót, éppen becsusszan a csukódó ajtók között. És innentől kezdve a film két különböző történetet mesél el váltakozó jelenetekben.

Az egyik történetben Helen nem vár a következő metróra, hanem a felszínen leint egy taxit, egy zsebtolvajjal való dulakodás közben megsérül, kórházban látják el. Emiatt nem tudhatja meg, hogy barátja, Gerry (John Lynch) megcsalja őt. Lydia (Jeanne Tripplehorn) nevű szeretője éppen ezen a délelőttön látogatta meg, s még mielőtt a zokogó Helen belépne a lakásba, éppen hogy el tudja tüntetni az árulkodó poharakat a szennyeskosárba.

A másik történetben Helen hazafelé tart a metróval, miközben James (John Hannah), a liftbeli fiatalember mellett ül, akinek udvarlását azonban visszautasítja, mivel együtt él barátjával. Sima hazaútja miatt időt nyer, így rajtakapja Gerryt az ágyban Lydiával, s kiborulva távozik a lakásból.

A két történet-variáció párhuzamosan fut egymás mellett, néhol össze-összekapcsolódik, hogy aztán a végkifejletben végleg egyesüljön. S hogy Helen melyik élete megy tovább aztán egyedül? A film végén kiderül.

Rendezte:
Peter Howitt

Forgatókönyv:
Peter Howitt

Operatőr:
Remi Adeforasin

Vágó:
John Smith

Zene:
David Hirschfelder

Szereplők:
Gwyneth Paltrow, John Hannah, John Lynch, Jeanne Tripplehorn, Zara Turner, Douglas McFerran

Műfaj:
romantikus, dráma, vígjáték

Játékidő:
99 perc

Ország:
Nagy-Britannia, USA

Gyártó:
Miramax International

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. január 5.

"Mi van, ha életünk párhuzamos szálakon fut, s mi csak az egyikről (amelyikben élünk) tudunk? Mi van, ha a két lehetőség közül nem mindig a legjobb jut nekünk? S mi van, ha ezen változtatni szeretnénk? Az utóbbira sajnos tudom a feleletet: a Sors kezében vagyunk."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek