Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Nibelung-lakópark

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Magyarországi premier: 2010. január 14.

Térey János A Nibelung-lakópark című drámája igazi korrajz: katasztrófajáték, olyan átfogó és rétegzett mű, mely a wagneri hagyományt felelevenítve, egy mítosz kereteiben ad hírt a máról, a mai Magyarországról. A világ, amelyet egy lakópark jelképez, bajban van. A két tőkés család sarjaiból, ügyvédekből, modellnőkből, rendőrökből, tűzoltókból és rádiósokból álló társadalom az összeomlás szélén billeg.
Hagen, aki félisten csak az istenek között, bosszút esküszik a hatalomra jutottak ellen, akik nélkülözni merték őt birodalmuk vezetésében. Cinkostársaival úgy döntenek, hogy a világ megérett a pusztulásra. Terve ördögi, és mint minden ördögi terv: tökéletes. Szellemes terrortámadásokkal tartja félelemben az elkényelmesedett polgárokat. Titáni küzdelmükben azonban természetesen nem csak a világ, de ők maguk is bukásra vannak ítélve.

A Krétakör színészeivel készült előadást a rendező Mundruczó Kornél vette filmre a Lipót néven ismert intézmény (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet) elhagyott falai között. Egy kísérteties térben bolyongva követhetjük nyomon, hogy miként mélyül egyre a fenyegetettség és a káosz.

A Nibelung-lakópark a Krétakör társulat által előadott azonos című színdarab filmes változata száz percben, az eredeti darabot jelentősen lerövidítve, és kizárólag a Kino moziban látható.

Rendezte:
Mundruczó Kornél

Forgatókönyv:
Térey János

Operatőr:
Dobos Tamás

Vágó:
Jancsó Dávid

Zene:
Tallér Zsófia, Bozsóki Imre, Nyirő Gergely, Darvas Kristóf

Szereplők:
Rába Roland, Nagy Zsolt, Gyabronka József, Péterfy Bori, Sárosdi Lilla, Láng Annamária, Somody Kálmán, Bánki Gergely, Csákányi Eszter, Scherer Péter, Tóth Orsolya, Katona László, Terhes Sándor

Műfaj:
dráma

Játékidő:
100 perc

Ország:
Magyarország

Hazai moziforgalmazó:
Szuez Film Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek