Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Nap utcai fiúk

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2007. október 18.

Az 1956-os forradalom emblematikus mozzanata az úgy nevezett „pesti srácok” harca, akik puszta kézzel szálltak szembe a világhatalom páncélosaival.

A történet 1956 október 23-án kezdődik és 1956 november 4-én ér véget. Juli Totyával jár, de Gábort is szereti, hármójuk története fordulatosan alakul a mozgalmas napokban.

Pesterzsébeti fiatalok egy csoportja focizik a Határ út menti grundon. Juli, a kalauzlány hozza a hírt, hogy a városban tűntetés van. Egyedül Gábor tart Julival és együtt vesznek részt a forradalmi eseményekben.

Hajnalban a fiúkra rálőnek a bevonuló oroszok és akkor elhatározzák, hogy bemennek a városba és bekapcsolódnak a harcokba. Totya vezetésével fegyvert szereznek és barikádot építenek egy kis mozi körül. „Ezt a sarkot megvédjük” – mondják.

Csak kézi fegyvereik és benzines palackjaik vannak, de eredményesen veszik fel a harcot a benyomuló szovjet harckocsikkal. Bázisukat a fiatalok a békésebb napokban sem hagyják el és november 4-én hősiesen szállnak szembe a nagy túlerővel visszatérő ellenséggel.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Szomjas György

Forgatókönyv:
Szomjas György, Kertész Ákos, Heller Gábor

Operatőr:
Grunwalsky Ferenc

Vágó:
Szalay Károly

Zene:
Ferenczi György

Szereplők:
Czecző Sándor, Bárnai Péter, Gáspár Kata, Djoko Rosic, Gáspár Sándor, Andorai Péter, Bán János, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Szőke András

Műfaj:
dráma, történelmi

Játékidő:
89 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
RF Produkciós Kft.

Hazai moziforgalmazó:
Hungaricom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. október 26.

"Sajnos A Nap utcai fiúk is beállt abba a sorba, amit a Szabadság, szerelem indított el. Megvan benne a fenti, már-már hollywoodi film hamis toposza, miszerint ha a forradalom hevében magadhoz ragadsz egy PPSh-t, akkor megdöngölhetsz egy Dobó Kata-kaliberű nőt. 1956 borzalmát szerelemmel próbálják enyhíteni a készítők, ez pedig ugye rendkívül eredeti ötlet, az említett mű óta például a Csendkút című förtelem is átvette ezt a hamis filmes beidegződést."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek