Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Nap könnyei

Tears of the Sun

Nem láttuk.
60% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2003. március 3.
Magyarországi premier: 2003. április 24.
Magyarországi DVD premier: 2003. november 4.

Waters főhadnagy (Bruce Willis) az amerikai elit tengerészgyalogos-kommandó, a SEAL obsitosa. Megszokta, hogy engedelmeskedjen a parancsnak, zokszó nélkül veszi tudomásul azt is, amikor ismét szolgálatba szólítják, hogy segítsen a háború sújtotta Nigériából kimenekíteni az ott ragadt amerikai állampolgárokat. De attól kezdve, hogy megérkezik, minden átalakul. Már maga sem tudja, helye-e, ha gondolkodás nélkül engedelmeskedik.

Kendricks doktor (Monica Bellucci) falusi menekültszállót vezetett, és nem hajlandó elhagyni védenceit, akik nem követhetnék Amerikába. Ráveszi a vonakodó katonát, hogy inkább egy titkos ösvényen kísérje őket Kamerunba. Út közben egy férfi is csatlakozik hozzájuk, akiről hamarosan kiderül, hogy a lázadók milíciája üldözi. Waters főhadnagy egyre nagyobb veszélyben van: nemcsak az életét (és mások életét) kell megmentenie, hanem egyre kevésbé képes nemet mondani, ha a szép doktornő újabb parancsmegtagadásra próbálja rávenni.

Rendezte:
Antoine Fuqua

Forgatókönyv:
Alex Lasker és Patrick Cirillo

Operatőr:
Mauro Fiore

Vágó:
Conrad Buff

Zene:
Hans Zimmer

Szereplők:
Bruce Willis, Monica Bellucci, Cole Hauser, Johnny Messner, Nick Chinlund, Tom Skerritt

Műfaj:
dráma, akció

Játékidő:
121 perc

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Godzi kritikája
2004. január 5.

"A cél tényleg szentesíti az eszközt? Nehéz erről a filmről írnom. Rengeteg kérdésem lenne, melyek közül egyet teszek fel. Ki a célközönség?"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek