Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A muskétás

The Musketeer

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2001. szeptember 7.
Magyarországi premier: 2003. március 20.
Magyarországi DVD premier: 2003. szeptember 24.

A 17. századi Franciaországot az angolok és a spanyolok is háborúval fenyegetik. XIII. Lajos erőtlen király, akit a katolikus egyház feje könnyedén az ujja köré csavar. Richelieu bíboros hatalmára a ravasz Febre vezetésével saját gárdistái vigyáznak. Már csak a király testőrei állnak az útjában, a bátor és hűséges muskétások.

Aramis, Athos és Porthos mára céljukat vesztett, megkeseredett emberek. Ám ekkor felbukkan az ifjú D’Artagnan, egy Muskétás gyermeke, akinek szüleit 14 évnek előtte Febre gyilkolta meg. Az ifjú D’Artagnan-t így a király hű szeretete mellett így személyes ügye is hajtja. Elszánt lelkesedése a megfáradt muskétásokban is felébreszti a hitet s a szunnyadó erőt, hogy ismét együtt szálljanak nemes harcba a korona védelmében.

A dicső férfiak küzdelme persze női segedelem nélkül nem biztos, hogy célt érne. Ám Franciaország királynéjában, és komornájában, a bájos Francesca-ban a király testőrei hű szövetségesekre találnak…

Kardok kirántva, az adrenalin-szint emelkedik; a Muskétások készen állnak a harcra. Ezek a legendásan tettre kész férfiak most is arra esküdtek fel, hogy párbajt vívjanak, s jóra fordítsák a rosszat, de ekkora kecsességével, már-már akrobatikus ügyességgel még sohase tették ezt! Mert ebben a filmben a Muskétások nemcsak a XVII. századi Franciaország hatalmasságaival szállnak szembe, hanem magával a gravitációval is dacolnak.

Alexandre Dumas regénye, A három testőr alapján készült kalandfilm a klasszikus kardvívó lovagiasságot a Hong Kong-i akciófilmek gravitációt is legyőző, káprázatos koreográfiájával ötvözi.

Rendezte:
Peter Hyams

Forgatókönyv:
Gene Quintano

Operatőr:
Peter Hyams

Vágó:
Terry Rawlings

Zene:
David Arnold

Szereplők:
Catherine Deneuve, Tim Roth, Mena Suvari, Stephen Rea, Justin Chambers, Joachim Paul Assböck, Jean-Pierre Castaldi, Jeremy Clyde, Patrick Dean, Stefan Jürgens, Jan Gregor Kemp

Műfaj:
akció, kaland

Játékidő:
104 perc

Ország:
brit-német-luxemburgi

Gyártó:
Universal Pictures, Miramax Films

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek