A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_session8rhe2b05rmai8j2e2qumnrsh2ah1let8): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Filmadatlap: A miskolci boniésklájd - Moziplussz.hu
Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A miskolci boniésklájd

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. december 15. (Miskolc)
Magyarországi premier: 2004. december 30.

Lili (Ráckevy Ildikó) és Pali (Karalyos Gábor) “véletlen bankrablók”. Megismerkedésükkor mindketten Nyíregyházán élnek. Lili tizenhét éves, szinte még gyereknek tűnő lány, azonban már dolgozó, önmagát eltartó felnőttként él. Pali biztonsági őr egy épülő modern banknál. A nyitás előtti estén Pali van szolgálatban és behívja Lilit a bankba. Csodás módon rábukkannak a bankszéf kulcsaira. Bár először csak megnézni akarják a pénzt, nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Hátizsákjaikba gyömöszölik a pénzkötegeket, és elmenekülnek.

Ettől kezdve egymástól függnek. Lehet, hogy Lili és Pali “véletlen szerelmesek”, ezt azonban már nincs lehetőségük kideríteni. Bezárkóznak saját világukba, így hamarosan elvesztik a valósághoz való egészséges viszonyukat. Menekülnek. Először a közeli hegyekben bujkálnak, majd az ősz beálltával Miskolcra mennek. Az újságokból tudják meg, hogy ők a “magyar Bonnie és Clyde”. A rajongó figyelem által egyre inkább belehelyezkednek szerepeikbe, melyekhez azonban a valóságban semmi közük. Fogy a pénzük, s Pali előhuzakodik ötletével, egy pénzszállító autó kirablásának tervével.

Készülni kezdenek első kitervelt bűntényükre. Autókat kezdenek rabolni a majdani meneküléshez. Bár tervüket tökéletesen kidolgozzák, a kitűzött napon és pillanatban megijednek a bűnténytől, és hagyják, hogy a pénzszállító autó érintetlenül haladjon el előttük. Fölszabadultan és figyelmetlenül autóznak álrendőrautójukban, s így kiszúrja, majd üldözőbe veszi őket egy igazi járőrkocsi. Nem mernek megállni, tovább száguldanak, egyenesen bele egy csuklós buszba. Közben a rendőrautó eléjük kanyarodik, zűrzavar támad. Lili lövéseket hall, de látja elfutni Palit, és utánaszalad. Sikerül elmenekülniük. A híradóból tudják meg, hogy Pali életveszélyesen megsebesített egy rendőrt.

Az egész város őket keresi. Vakmerően és kétségbeesetten menekülnek, de egy elhagyott garázs csapdájában elkapják Lilit és Palit. A börtönben szétválasztják őket. Pali öngyilkosságot követ el és meghal. Lili a fiú öngyilkossága után egyedül áll az őt értetlenül kémlelő világban. Pali egy korábbi figyelmeztetését észben tartva, nem hisz senkinek. Sem a kirendelt Védőügyvéd (Gazsó György), sem az Orvos, sem a Nyomozó nem érti Lili viselkedését, elszánt hallgatását, megrögzött ragaszkodását egy olyan valósághoz, melyben Pali talán nem is halott. Lili legfőbb vágya, hogy megértesse mindenkivel, Pali nem gyilkos.

A film nem lineárisan mondja el Lili történetét. A két különböző idősíkban játszódó, összefonódó történetből nem csupán akciófilm bontakozik ki, hanem egy lány felnőtté válása az ezredforduló Magyarországán. Lili olyan világgal találkozik, ahol minden és mindenki megvásárolható. Lili nem korszerű hős, története éppen ezért fontos. Hűsége, kitartása és szerény vágyai ellentmondásban állnak a világ pénz és siker mozgatta értékrendszerével. Ám ő ebben a korban él, elbukása tehát sorsszerű, tragédiájuk elkerülhetetlen.

A forgatókönyv és a produkció Novák Tünde “Miskolci Bonnie és Clyde” c., 2001-ben, a Magvető Kiadónál megjelent naplóregényének adaptációja.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: jav.: Gaben

Rendezte:
Deák Krisztina

Forgatókönyv:
Deák Krisztina és Esztergályos Krisztina

Operatőr:
Máthé Tibor

Vágó:
Csákány Zsuzsa

Zene:
Kardos Dániel

Szereplők:
Ráczkevy Ildikó, Karalyos Gábor, Hámori Gabriella, Haumann Máté, Gazsó György, Csankó Zoltán, Csomós Mari, Lengyel Tamás

Műfaj:
dráma, krimi

Játékidő:
93 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Cinema Film, Clavis Films

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek