Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A millió dolláros hotel

The Million Dollar Hotel

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2000. február 9. (Berlinale)
Amerikai premier: 2001. február 1.
Magyarországi premier: 2000. október 5.
Magyarországi DVD premier: 2005. március 8.

Egy tökéletes, tiszta hajnalon csak úgy vakít az ég kékje Los Angeles felett. 2001-ben vagyunk. Az ég alatt elterülő város azonban korántsem angyali. Bankárok és ügyvédek sietnek az utcán drága öltönyükben, fülükön mobiltelefon. Ki- és berohannak a felhőkarcolókban biztonságosan elkülönített irodáikba. Napnyugtakor eltűnnek az utcáról, s ahogy leereszkedik az éj, a város fenyegetőbbé válik. Prostituáltak és stricik, dealerek és tolvajok, lerobbant, dühöngő és jogfosztott emberek teszik magukévá a teret. Sikolyaik és hangos esküvéseik meg-, meg törik az éjszaka csendjét. E dantei környezetben áll a Millió Dolláros Hotel. 

A Millió Dolláros Hotel a rovott múltúaknak és társadalomból kivetetteknek, modern életünk kizökkent és nemkívánatos elemeinek otthona. Köztük él az ártatlan, szerelmes természetű Tom Tom (Jeremy Davies). Boldog naivitásában Tom Tom túláradó szeretetének minden lelkesedésével és leleményével tekint a világra. Bele bolondult a kopott utcalányba, Eloise-ba (Milla Jovovich). Iránta érzett szerelme teljesen felforgatja világukat.

A kapcsolat a Millió Dolláros Hotelben szokatlan figyelem középpontjába kerül, mivel a szálloda egyik lakója a lenyűgöző drogos, Izzy gyanús körülmények között szörnyű halált hal. Leesik a tetőről. Vagy lelökik? Barátai és szomszédai legnagyobb ámulatára kiderül, hogy a srác egy milliárdos médiacsászár fia volt. Lelepleződése nagy médiaszenzáció, s a Millió Dolláros Hotelben lakó haverok mind gyanúsítottakká válnak. Mindnyájukat gyanakodva, sztoikus nyugalommal vizslatja Skinner nyomozó (Mel Gibson), a keménykötésű FBI ügynök.

Ahogy halad Skinner a nyomozással, úgy mosódik el egyre inkább a határvonal gyilkosság és öngyilkosság, ép és zavarodott elme között. Los Angeles belvárosának költői és ellentmondásokkal teli valóságának tükrében, a Millió Dolláros Hotel barátságról, bizalomról, árulásról mesél, mulatságos, sötét, fordulatos és magával ragadó történetében, a feltétlen szerelem szívszakasztó, mindent elsöprő erejéről.

Rendezte:
Wim Wenders

Forgatókönyv:
Nicholas Klein és Bono

Operatőr:
Phedon Papamichael

Vágó:
Tatiana S. Riegel

Zene:
Bono, Brian Eno

Szereplők:
Mel Gibson, Milla Jovovich, Jeremy Davies, Amanda Plummer, Tim Roth, Julian Sands, Jimmy Smits

Műfaj:
dráma, thriller, misztikus

Játékidő:
122 perc

Ország:
Nagy-Britannia, USA, Németország

Gyártó:
Icon Entertainment International

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek