Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A mi szerelmünk

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2000. március 2.

Egy Párizsban tanuló magyar lány, Emmi (Major Melinda) beleszeret egy idősebb francia férfiba (Erik Desfosses). Emmi és Alex Budapesten akarják kezdeni közös életüket, Alex közben válni készül feleségétől, akihez, úgy érzi, nem köti más, csak tizennyolc éves nagylányuk. Miközben a válás körüli bonyodalmak zajlanak, Emmi a családi hagyatékban szerelmes leveleket és egy régi amatőrfilmet talál. A film és a levelek valami titokra utalnak. Emmi nagyanyja, Eszter szerelmes volt a háború előtt egy lengyel férfiba, de végül más valakihez ment feleségül.

Emmi a Filmintézetben nézi meg a filmet, itt ismerkedik meg Légoza Lászlóval (Bertók Lajos). Légozát megbűvöli Emmi és a titokzatos történet, csakhogy Emmi visszatér Franciaországba Alexszel. Grund (Jan Kidawa-Blonski), a Párizsban élő lengyel antikvárius Emmi és Alex segítségére lesz, a francia ellenállókról készít listákat. Több nyom arra utal, hogy a titokzatos lengyel szerető a háború alatt Franciaországba került. Grund szerelmi bánattal küzd, a felesége néhány évvel ezelőtt elhagyta, visszament Lengyelországba a tenger mellé. Mind a négyen bekapcsolódnak a nyomozásba, eljutnak Flandriába, ahova a nyomok vezetnek. Csakhogy hőseinket ekkor már az érdekli, hogyan válasszanak két szerelem között, hogyan szerezzenek vissza egy régi szerelmet.

Road-movie a szerelemről - találkozások, búcsúzások, szeretkezések, összeveszések után elérkezünk a lengyel tengerpartnak éppen arra a részére, ahol sok évvel ezelőtt az a bizonyos amatőrfilm készült. S ahol minden megváltozik?

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben - ezt bevállalom:D

Rendezte:
Pacskovszky József

Forgatókönyv:
Pacskovszky József, Jacek Kondracki és Prekop Gabriella

Operatőr:
Gózon Francisko

Vágó:
Szentandrási Éva

Szereplők:
Major Melinda, Bertók Lajos, Erik Desfosses, Jan Kidawa-Blonski, Rudolf Teréz, Földessy Margit, Balla Eszter, Vasvári Emese, Gőz István, Bertalan Ágnes, Ónodi Eszter

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
100 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Hunnia Filmstúdió, Gambit Production

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek