Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A meztelen dobos

The Rocker

65% / 2 szerkesztő
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2008. augusztus 20.
Magyarországi premier: 2008. október 2.

Rock’n’ Roll! Van, ami tényleg örök és elpusztíthatatlan: Fish (Rainn Wilson) isteni dobos, szent extázissal veri a bőröket, számára a hangos, vad zene, a bőrnadrág és a reflektorfény jelenti a mindenséget. Meg a hírnév, amelynek a küszöbén áll. És ott is marad. Bandája, a Vesuvius még a hetvenes évek végén kirúgta, azután rögtön befutott, és azóta is világhírű. Fish nem árulja el álmait, viszont egy telefonos ügyfélszolgálatnál melózik, és senki sem hiszi el neki, hogy egykor a sztárok társa volt.

Csak húsz évet kell így kibírnia: gimis unokaöccse garázszenekara kénytelen lemondani élete első fellépését, mert a dobosukat szobafogságra ítélte az anyja: ő beugrik, megmenti, aztán tönkre is teszi a show-t, de boldog. A három tehetséges kamasz, meg a kissé pocakos és nagyon izzadós exrocker különös szövetséget köt: együtt vágnak neki a rockzenész-karriernek…

Az Alul semmi rendezőjének új filmje a The Office c. sikersorozat Dwight-ját alakító Rainn Wilsonnak adta meg élete első filmes főszerepét.

Rendezte:
Peter Cattaneo

Forgatókönyv:
Ryan Jaffe, Maya Forbes, Wallace Wolodarsky

Operatőr:
Anthony B. Richmond

Vágó:
Brad E. Wilhite

Zene:
Patrick Houlihan

Szereplők:
Rainn Willson, Josh Gad, Emma Stone, Christina Applegate, Teddy Geiger

Műfaj:
vígjáték, zenés

Játékidő:
102 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2008. október 2.

"A Rocksuli hardcore-verziójának is tekinthető, hiszen felvonultatja a Jack Black-mozi összes erényét (szerethető főhős; fogékony, tehetséges ifjúság; színvonalas, fülbemászó filmzene), és továbbiakat ad hozzá: remekül használja a youtube-generáció ismeretanyagát, odamond az emo-s szubkultúrának és ezen felül meglepően hitelesen mutatja be a zenei életet. Írhatnám, hogy parodizálja, de a lemezcégek lassan önmaguk paródiájává válnak, ergo A meztelen dobos idevágó része szimpla helyzetjelentés."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek