Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A mexikói

The Mexican

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2001. március 2.
Magyarországi premier: 2001. május 31.
Magyarországi DVD premier: 2002. március 12.

Jerry Welbach (Brad Pitt) életének legnehezebb napján két ultimátumot kap: egyet főnökétől és egyet barátnőjétől. Főnöke nem éppen tiszta üzletekben utazik, ezúttal fejvesztés terhe mellett Jerry-nek Mexikóból kell ellopnia egy legendás pisztolyt, amit titokzatosan csak “A mexikói”-ként említenek.

Barátnője, Samantha (Julia Roberts) pedig szakítással fenyegetőzik és választás elé állítja Jerry-t: vagy ő, vagy a maffia. Addig is elmegy Las Vegasba szerencsét próbálni. Jerry viszont úgy gondolja, jobb neki élve, Samantha meg csak haragudjon rá egy életre…

Elindul hát Mexikóba. Amilyen könnyű volt ellopni a pisztolyt, annyira nehéz megtartani. Jerry egy idő után szabadulna is tőle, annyi átok száll fejére a különleges fegyver miatt. Például Samantha-t elrabolják Las vegas felé félúton és “A mexikói”-t kérik érte cserébe…

A tarantinós fordulatokban, képi és szövegi poénokban bővelkedő romantikus akciófilmben Brad Pitt és Julia Roberts mellett hálás szerephez jut a Maffiózók révén méltán népszerű James Gandolfini is.

Rendezte:
Gore Verbinski

Forgatókönyv:
J.H.Wyman

Operatőr:
Dariusz Wolski

Vágó:
Craig Wood

Zene:
Alan Silvestri

Szereplők:
Brad Pitt, Julia Roberts, James Gandolfini, Gene Hackman, J.K. Simmons, Bob Balaban, David Krumholtz

Műfaj:
akció, vígjáték, kaland

Játékidő:
123 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2001. május 3.

"Sima liba: csak egy pisztolyért kell elmenni és elhozni. De ha akkora balek vagy, hogy a fal adja a másikat, abból fegeteges vígjáték is kerekedhet..."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek