Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A medál

The Medallion

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. augusztus 22.
Magyarországi premier: 2004. január 1.
Magyarországi DVD premier: 2004. június 8.

Hongkong legjobb rendőre, Eddie Yang (Jackie Chan) és kétballábas segédje csak egy fegyverkereskedő bandát akar leleplezni, de egy őrült konspiráció vezetőjébe botlik. Az összeesküvés vezetője nem kevesebbet akar, mint a világuralmat és a hozzá tartozó halhatatlanságot. Ehhez csak egy medált és egy hatéves buddhista szerzetest kell megszereznie.

A rendőr és a banda közti összecsapás eredménye: a kisfiút a rosszak Dublinba csempészik, a medál marad, a rendőr pedig véletlenül megkapja azt, amire ellenfele vágyott: legyőzhetetlen és megölhetetlen. Eddie ugyan semmit sem ért, de üldözőbe veszi ellenfelét.

Dublinban csatlakozik hozzájuk az Interpol helyi embere, Nicole (Clarie Forliani). Most már hárman vetik magukat a titokzatos banda és főnöke nyomába. A szálak egy ősi ír kastély ódon falai közé vezetnek.

Az alaptörténetet Alfred Cheung producer találta ki, aki a hongkongi film világában íróként, rendezőként és szereplőként vált ismertté egy sor vígjáték révén. Elképzelése a Highbinder (innen a mozi eredeti címe - a szerk.) harcosok körül kialakult mitológián alapul. “A Highbinder jelentése lovag vagy harcos; vannak belőlük jók és rosszak”.

Rendezte:
Gordon Chan

Forgatókönyv:
Alfred Cheung, Gordon Chan, Paul Wheeler, Bey Logan

Operatőr:
Arthur Wong

Vágó:
Don Brochu

Zene:
Adrian Lee

Szereplők:
Jackie Chan, Lee Evans, Claire Forliani, Julian Sands, John Rhys-Davies, Anthony Wong

Műfaj:
akció, vígjáték

Játékidő:
88 perc

Ország:
Hong Kong / USA

Gyártó:
Emperor Multimedia Group (EMG), Columbia TriStar

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek