Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A mágus

The Illusionist

70% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. április 27., Newport Beach Nemzetközi Filmfe
Amerikai premier: 2006. augusztus 18.
Magyarországi DVD premier: 2009. március 24.

Az ünnepelt mágus, Eisenheim (Edward Norton - Színes fátyol) nemcsak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold koronaherceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya (Jessica Biel - Penge: Szentháromság, Next - A holnap a múlté) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a koronaherceg érdeklődése megszállottsággá válik.

A város főfelügyelője (Paul Giamatti - Lány a vízben, Kerülőutak) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.

Az Oscar-díjra jelölt Paul Giamatti és Edward Norton a főszereplői ennek a lenyűgöző filmnek, amely varázslatosan üdítő keveréke az izgalomnak, a románcnak, és a szédületes csavaroknak.

Rendezte:
Neil Burger

Forgatókönyv:
Neil Burger, Steven Milhauser

Operatőr:
Dick Pope

Vágó:
Naomi Geraghty

Zene:
Philip Glass

Szereplők:
Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell, Eddie Marsan

Műfaj:
dráma

Játékidő:
110 perc

Ország:
cseh-amerikai

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2009. március 26.

"A mágus három határozott vonal mentén halad. Szerelem, varázslat-csalás, szabadság-rabság. Hol az egyik, hol a másik, hol pedig a harmadik bukkan fel testesebben, kerül a középpontba."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek