Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A lélek húrjai

He ni zai yi qi

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2002. szeptember 10. - Torontói Filmfesztivál
Amerikai premier: 2003. május 30.

Xiaochun Liu (Tang Yun) hegedűművész egy kisvárosban született. Az elvált, fiát egyedül nevelő édesapa, Cheng (Liu Peiqi) korán felismerte a zenéhez való kiemelkedő tehetségét, ezért minden áldozatra hajlandó volt annak érdekében, hogy fiából kiváló muzsikus váljék.

Cheng Pekingbe utazik Xiaochun-nal, remélve, hogy így több lehetőséghez juttathatja. A jó hírű zeneiskolába azonban nem is olyan könnyű egy vidékinek bejutni, a felvételi meghallgatáson elutasítják Xiaochun-t. A fiút végül a briliáns, ám kissé zavart tanár, Jiang professzor (Wang Zhiwen) veszi védőszárnyai alá, hogy aztán egy másik oktató, Yu professzor (Chen Kaige) indítsa el a karrier felé vezető úton. Xiaochun időközben megismeri a szerelem érzését, s apjával való kapcsolata is jócskán megváltozik.

Chen Kaige filmje igaz történetet mesél el, amely sikerrel szerepelt a világ nevesebb filmfesztiváljain (Torontó, San Sebastián, Isztambul, Tokió, Moszkva, Koppenhága). A lélek húrjait 2005. február 3-án adták ki DVD-n Magyarországon.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Chen Kaige

Forgatókönyv:
Chen Kaige és Xue Xiao Lu

Operatőr:
Jin Jiongqiu, Kim Hyung-ku

Vágó:
Zhou Ying

Zene:
Zhao Ling

Szereplők:
Tang Yun, Liu Peiqi, Chen Hong, Wang Zhiwen, Chen Kaige, Chen Qiang, Zhang Qing, Kim Hye-ri, Liu Bing

Műfaj:
dráma

Játékidő:
116 perc

Ország:
Kína

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek