Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A lé meg a Lola

Lola Rennt

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 1999. június 18.
Magyarországi premier: 2000. május 25.

Lola (Franka Potente) és Manni (Moritz Belibtreu) szeretik egymást. Feltételek nélkül. Berlinben élnek. Napjainkban. Manni egy autókkal kereskedő bűnszervezetnek dolgozik, a rábízott pénzt kell leszállítania a főnöknek. De a pénzt benn felejti egy metrószerelvényben. Amit egy csavargó megtalál, és persze eltesz. Manni, mire észbe kap, a pénznek és a csavargónak is hűlt helyét leli. Kitör rajta a pánik, és felhívja Lolát, hogy segítsen. Ha 20 perc alatt nem szerez 100.000 Márkát, akkor a maffia kicsinálja.

Lola elindul, hogy segítsen Manninak. Fut-lohol keresztül Berlin kihalt utcáin, de az óra egyre ketyeg. Manni nem tud tovább várni Lolára (vagy a csodára), ezért elhatározza, hogy kirabol egy szupermarketet. Mire a lány odaér, Manni kezében már ott a fegyver. Menekülésük közben bekerítik őket a rendőrök, lövés dörren, és Lola holtan rogy az aszfaltra.

Ekkor megáll az idő. Aztán csörög újra a telefon. Lola felveszi. Manni az, kétségbeesve közli, 20 perce van, hogy 100.000 Márkát szerezzen, vagy a maffia megöli őt. Lola nyugalomra inti szerelmét, és elindul, hogy segítsen. Fut-lohol végig Berlin kihalt utcáin. De ez a történet már más. Ha csak egy kicsit is. Viszont épp eléggé ahhoz, hogy ezúttal Lola helyett Manni kerüljön holtan az utca kövére.

Ekkor megint megáll az idő, aztán csörög újra a telefon. Ezúttal utoljára. Vajon most mindketten életben maradnak-e?

Tom Tykwer (A harcos és a hercegnő, A gyilkosok is a mennyországba mennek) zseniális filmje számos fesztiválon elindult, és sehol sem maradt észrevétlen, Franka Potentét (Borzongás, A Bourne-csapda) pedig elindította a világhírnév felé.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Tom Tykwer

Forgatókönyv:
Tom Tykwer

Operatőr:
Frank Griebe

Vágó:
Mathilde Bonnefoy

Zene:
Reinhold Heil, Johnny Klimek, Tom Tykwer, Franka Potente

Szereplők:
Franka Potente, Moritz Bleibtreu, Herbert Knaup, Nina Petri, Armin Rohde, Joachim Król, Ludger Pistor, Suzanne Von Borsody

Műfaj:
dráma

Játékidő:
81 perc

Ország:
német

Gyártó:
ARTE / Bavaria Film

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. január 5.

"Vajon mi történne, ha lehetőségünk lenne visszatekerni az idő kerekét? S csak egy kicsivel később érkezni a sarokra, csak egy kicsivel arrébb átmenni az úton, csak egy kicsivel máshogy belépni a bankba. Talán Lola és Manni is életben maradna."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek