Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A láthatatlan

The Invisible

70% / 1 szerkesztő
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2007. április 27.
Magyarországi premier: 2007. augusztus 23.

Nick (Justin Chatwin) végzős gimnazista. Népszerű a suliban, de élete csak első látásra látszik tökéletesnek.  Tizenhárom éves volt, mikor meghalt az apja, azóta egyedül él anyjával (Marcia Gay Harden). Írói álmai vannak, és Londonba szeretne menni tanulni, de anyja nem engedi, és még csak beszélni sem akar a témáról.

A fiú élete akkor változik meg gyökeresen, mikor a zűrös életű Annie (Margarita Levieva) és bandája tévesen azt hiszi, hogy Nick dobta fel a lányt a zsaruknál egy ékszerrablási ügyben. Félholtra verik a srácot, és az erdő közepén hagyják.

Nick másnap a suliban furcsa dolgot vesz észre. Osztálytársai nem látják és nem is hallják… Nem halt meg, de nem is él: szellemként bolyong, és versenyeznie kell az idővel: ha a nyomozók időben megtalálnák a halál szélén lévő testét az erdőben, még visszatérhet az élők világába. A hatóságok azonban szinte teljes impotenciáról tesznek tanúbizonyságot, így Nicknek már csak egy esélye maradt: Annie-t kell valahogy ráébresztenie arra, hogy tegye jóvá szörnyű tettüket…

A svéd író, Mats Wahl regényéből már hazájában is forgattak egy filmet: a 2002-es Den Osynlige szép sikert aratott, így nem csoda, hogy elkészült az amerikai remake.

Rendezte:
David S. Goyer

Forgatókönyv:
Mats Wahl regénye alapján: Christine Roum, Mick Davis

Operatőr:
Gabriel Beristain

Vágó:
Conrad Smart

Zene:
Marco Beltrami

Szereplők:
Justin Chatwin, Margarita Levieva, Marcia Gay Harden, Chris Marquette, Alex O'Loughlin, Callum Keith Rennie

Műfaj:
thriller, dráma

Játékidő:
97 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
Forum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2007. augusztus 24.

"...az egész mozi kábé annyira eredeti, mint egy pelenkareklám. (...) Ha szeretnénk megfigyelni egy jól fejlett kliségyárat működés közben, esetleg jó filmnek tartjuk a Pearl Harbort, és szívesen elmenne velünk egy olyan ismerősünk, aki utoljára 10 éve volt moziban, akkor nosza rajta, még jól is járhatunk vele. A többiek viszont jobban teszik, ha inkább lapoznak egyet a műsorfüzetben. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek