Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A kismenő

Mr. Deeds

Nem láttuk.
30% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. június 28.
Magyarországi premier: 2002. szeptember 26.
Magyarországi DVD premier: 2003. április 1.

A világon majdnem mindenki gazdag szeretne lenni. Longfellow Deeds (Adam Sandler) kivétel: ő csupán arra vágyik, hogy idétlen szerelmesversikéit születésnapi üdvözlőlapok hátára nyomtassák. Egyébként szereti a csendes kisvárost, ahol, és zsúfolt pizzériát, amiből él. De az élet igazságtalan, és pont Deeds örököl 40 milliárd dollárt egy nagybácsikájától, akit nem is ismert.

Az ártatlan fiatalember felkerül a nagyvárosba, ahol minden egész másképp van, mint megszokta. A pökhendi városlakók persze vagy ki akarják semmizni a vagyonából, vagy el akarják csábítani a vagyonáért, vagy információkat szeretnének kicsalni belőle a vagyonáról. Csakhogy a jövevényt sem ejtették a feje lágyára. Igaz, sok mindent másképp csinál, mint azt elvárnák tőle, de a szíve jó, az agya kicsi, és akik a vesztére törnek, azokat vagy felpofozza, vagy beléjük szeret…

A film Frank Capra 1936-os “Váratlan örökség” (Mr Deeds Goes to Town) című filmjének újrája. A filmet a kritikusok nagy része keserű szájízzel fogadta, ám Adam Sandler fiatal rajongóit mindez nem érdekelte: a világ mozijaiban összesen 171 millió dollárt hagytak ott.

Rendezte:
Steven Brill

Forgatókönyv:
Tim Herlihy

Operatőr:
Peter Lyons Collister

Vágó:
Jeff Gourson

Zene:
Teddy Castellucci

Szereplők:
Adam Sandler, Winona Ryder, John Turturro, Allen Covert, Peter Gallagher, Erick Avari, Steve Buscemi valamint Rob Schneider

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures, New Line Cinema

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2002. december 16.

"... ki vidékről a városba kerül... és rendbe is teszi! Sandler végre nem a gőgicsélő idióta karakterrel hengerel, hanem a régi Gary Cooper klasszikus remake-jében próbál felnőni a színészi mesterséghez, némileg sikerül is neki."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek