Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A kis utazás

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2000. november 2.

A film története a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján játszódik. Főszereplői tizenhat év körüli kamaszok, valamint néhány kísérőtanár. Egy vidéki kisvárosban zajlik a megszokott élet. A középiskolában - miközben a tesitanár a férjezett fizikatanárnőt szeretgeti a szertárban - a fiúk a csajokról dumálnak, a csajok a pasikról. A WC-ben cigiznek, elbliccelik a tanulmányi vetélkedőt, a hét végén a családdal lemossák a féltve őrzött autót, végighallgatják a szigorú családapák szentbeszédeit a lakótelepi konyhákban, miközben szerelmesek és máshol jár az eszük. És akkor jön a telefon, hogy egy osztályt ki kell utaztatni a Német Demokratikus Köztársaságba csere-építőtáborba.

A III/b jó ötletnek tűnik. Sok mai harmincas felnőtté válásának volt fontos állomása az NDK. Sokuk hagyta ott a szüzességét, szívta el az első cigijét, sörözött be először igazán, borotválkozott első ízben, sőt sokuk akkor járt először külföldön. Ez rengeteg komikus és fonák helyzetet szül, miközben a szerelmi szálak, magándrámák is bonyolódnak. Mindez egy groteszk, értelmetlen környezetben zajlik, amit úgy hívtak, hogy szocialista építőtábor.

Szól a zene az MK-25 magnóból, bömböl a Piramis, szlovák csajokat szednek föl a “Bierstube”-ban sramlira, Dzsingisz Khanra táncolnak a táborzáró bulin és érzelmesen összebújnak Udo Jürgens negédes, lassú számaira. A táborzáró kultúrműsor kis híján botrányba fullad, de sikerült jutányosan turmixgépet venni, meg hajszárítót, meg melegszendvics-sütőt stb… Akik hazaérkeznek, nem ugyanazok, mint akik kiutaztak, de nincs megoldás, “happy end”, vagy drámai végkifejlet. A történet leír egy kört, majd visszacsatlakozik nagyjából oda, ahonnan elindult. Nem történt más, csak egy kis utazás.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben - ezt bevállalom:D

Rendezte:
Buzás Mihály

Forgatókönyv:
Buzás Mihály, Kőrösi Zoltán, Pálos György

Operatőr:
Pálos György

Vágó:
Buzás Mihály, Czabán György , Juhász Katalin, Pálos György

Zene:
Végső Zoltán

Szereplők:
Cseszárik Nóra, Dózsa Erzsébet, Farkas Arnold, Gáspár Imola, Gyabronka József, Szikra Mihály

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
100 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Zsebcselek Csoport, Közgáz Vizuális Brigád

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek