Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A király

The King

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. május 15. (Cannes)
Amerikai premier: 2006. május 5.
Magyarországi premier: 2006. július 20.

Elvis Valderez (Gael Garcia Bernal) huszonegy esztendős álmodozó, aki miután távozik a tengerészet kötelékéből, texasi szülővárosa, Corpus Christi felé veszi az irányt, hogy megismerkedjen az apjával – akiről addig csak azóta elhunyt mexikói édesanyjától hallott.

Az apa, David Sandow (William Hurt) egy baptista templom lelkipásztora, gyönyörű feleséggel (Laura Harring) és két tökéletes gyermekkel, Malerie-vel (Pell James) és Paullal (Paul Dano). Miközben Elvis az apjára várakozik a templom előtt, beszédbe elegyedik a tizenhat éves Malerie-vel és a kölcsönös vonzalom már az első pillanattól nyilvánvaló.
 
Amikor Elvis végül találkozik az apjával, beszélgetésük rövid és semmitmondó, David nem akarja, hogy fiatalkori titka napvilágra kerüljön. A fiú távozik, de féltestvére látványát képtelen kiverni a fejéből. Malerie és Elvis kapcsolata rövidesen romantikus fordulatot vesz, de a nyilvánvaló erőszak és tragikus végkifejlet elkerülhetetlen.

A 2004. nyarán, Texasban forgatott mozi az angol származású rendező, James Marsh második nagyjátékfilmje az 1999-es Wisconsin Death Trip után.

Rendezte:
James Marsh

Forgatókönyv:
Milo Addica és James Marsh

Operatőr:
Eigil Bryld

Vágó:
Jinx Godfrey

Zene:
Max Avery Lichtenstein

Szereplők:
Gael Garcia Bernal, Laura Harring, William Hurt, Paul Dano, Pell James

Műfaj:
dráma

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA, Nagy-Britannia

Gyártó:
ContentFilm, Edward R. Pressman Film Corporation, FilmFour

Hazai moziforgalmazó:
Odeon

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek