Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A kilencedik légió

Centurion

70% / 1 szerkesztő
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2010. február 12., Európai Filmpiac
Amerikai premier: 2010. július 30.
Magyarországi premier: 2010. augusztus 26.

Krisztus után 117. A Római Birodalom területe Egyiptomtól Spanyolországig, keleten pedig egészen a Fekete-tengerig húzódik. Ám a rómaiak könyörtelen hódítása Észak-Britanniában hirtelen megtorpanni látszik, amikor egy gerilla taktikát űző, megfoghatatlan ellenséggel kerülnek szembe: a vad és félelmetes Piktekkel.

Quintus Dias (Michael Fassbender) - az egyetlen túlélője egy Pikt rajtaütésnek, amely a római erődhatáron történt - északra menetel Virilus tábornok (Dominic West) legendás Kilencedik Légiójával, amely azt a feladatot kapja, hogy töröljék el a föld színéről a Pikteket, és semmisítsék meg vezetőjüket, Gorlacon-t (Ulrich Thomsen).

Ám amikor a légió támadásba lendül az idegen földön, döbbenetes ellenállásba ütközik: Virilus fogságba esik, és néhányan maradnak csak életben. Közéjük tartozik Quintus is, aki kénytelen szembenézni azzal a kétségbeesett küzdelemmel, amelyben kis szakaszát életben kell tartania az ellenséges vonalak mögött. Hosszú és kemény küzdelem kezdődik az ismeretlen terepen a Piktek könyörtelen üldözésével a hátuk mögött, melyet a bosszúra éhes és vérszomjas Etain harcosnő (Olga Kurylenko) vezet ellenük. De vajon sikerül-e a maroknyi csapatnak megmentenie tábornokát, és biztonságban elérni a római határt?

Neil Marshall (A barlang) filmje roppant egyszerű mottót kapott: Harcolj vagy meghalsz!

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Neil Marshall

Forgatókönyv:
Neil Marshall

Operatőr:
Sam McCurdy

Vágó:
Chris Gill

Zene:
Ilan Eshkeri

Szereplők:
Michael Fassbender, Dominic West, Olga Kurylenko, Noel Clarke, David Morrissey, JJ Feild, Axelle Carolyn, Ulrich Thomsen

Műfaj:
kaland, történelmi

Játékidő:
97 perc

Ország:
Anglia

Gyártó:
Celador Films

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek