Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A későn kezdő

The Rookie

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. március 29.
Magyarországi premier: 2003. február 18.
Magyarországi DVD premier: 2003. február 18.

Az igaz történet alapján készült film egy edzőről szól, aki felfedezi, hogy sosem késő lépni álmai megvalósítása felé. Jim Morrisnak (Dennis Quaid) egy 12 évvel ezelőtti vállsérülése derékba törte sportkarrirejét. Jim manapság átlagos ember, megnősült és mindezeke felett büszke apa. Kémia tanár egy texasi gimnáziumban, ráadásul az iskolai baseballcsapat edzője is.

Egy napon aztán megnyílik előtte a kánaán: egy kölyök fogadást köt vele, miszerint ha a csapat megnyeri a kerületi bajnokságot, Jim kipróbálhatja magát az ifi-ligában. A fogadás ösztönzőleg hat a csapatra és a kemény küzdelem végül elnyeri méltó jutalmát: az iskola történetében, utolsó helyről felküzdve magukat először megnyerik a bajnokságot.

Jim azonban még így sem veszi komolyan a ifi-ligában való szereplést, egészen addig, amíg ott nem áll a pályán és nem zavarja össze a játékosokat 98 mérföld gyorsaságú, egymást követő labdadobásaival. Ugyanis ekkor köt szerződést vele a Tampa Bay Devil Rays csapata. Habár Jim tudja, hogy még hosszú út áll előtte, de gyerekkori álmának felelevenedésével elég erőt kap arra, hogy megvalósítsa azokat.

Magyarországon csak videó- és dvd-forgalmazásban jelent meg.

Rendezte:
John Lee Hancock

Forgatókönyv:
Mike Rich

Operatőr:
John Schwartzman

Szereplők:
Dennis Quaid, Rachel Griffiths, Jay Hernandez, Brian Cox, Beth Grant, Angus T. Jones, Rick Gonzalez

Műfaj:
dráma, sport

Játékidő:
127 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Walt Disney Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek