Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A kék mélység

Deep Blue

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. június 17.
Magyarországi premier: 2006. szeptember 14.

A kék mélység egy újszerű mozifilm, amely több évi filmezés eredményeképp, egyedi képekkel szolgál a világ óceánjairól. Egyike a legkiválóbb és legátfogóbb projekteknek, amelybe valaha belefogtak a dokumentumfilm készítés területén. A kék mélység belemeríti nézőközönségét a tengerek szépségébe, és egy utazásra viszi a korallzátonyoktól az Antarktisz kopár partjaihoz, a hatalmas nyílt vizektől az óceánok éjszakai sötétségbe burkolózott szakadékáig. “Elvisszük Önt egy olyan világba, amelyet még sohasem látott, amely azt hiszem az utolsó érintetlen terület a bolygónkon.” – ígéri Alastair Fothergill rendező.

A kék mélység nem más, mint egy mozivászonra termet vizuális remekmű, olyan felvételekkel, amelyek rabul ejtik majd nézőközönségüket szépségükkel és megszédítik ragyogásukkal. A film hatását, a kifejezetten A kék mélység számára komponált, és a Berlini Filharmonikusok által előadott filmzene erősíti, amelyet George Fenton (Gandhi, Kiálts szabadságért) az ötször Oscar-díjra jelölt zeneszerző készített.

A kék mélység egy olyan természetfilm, amely minden korosztály számára ugyanazt az élményt nyújtja. Az óceánok bolygónk utolsó érintetlen területei - és A kék mélység hiteles bemutatása ennek az érintetlenségnek.

Felvételi helyszínek (1998 június-2001 június): USA, Maldiv-szigetek, Falkland-szigetek, Mexikó, Dél-Afrika, Írország, Costa Rica, Columbia, Kanada, Oroszország, Ausztrália, Ascension sziget, Antarctic Peninsula, UK, Galapagos, Ecuador, Argentína, Brazília, Yap & Palau, Bahamák, Újzéland, Azori-szigetek, Thaiföld, Francia Polinézia, Belize, Papua Új Guinea, Norvégia, Spanyolország, Panama, Venezuela, Északi-sark, észak-nyugati területek, Bermuda, Tobago, Japán, Kajmán-szigetek

Rendezte:
Alastair Fothergill és Andy Byatt

Forgatókönyv:
Alastair Fothergill, Andy Byatt és Tim Ecott

Operatőr:
Doug Allan, Peter Scoones, Ric

Vágó:
Martin Elsbu

Zene:
George Fenton

Szereplők:
Michael Gambon (narrátor)

Műfaj:
természetfilm

Játékidő:
90 perc

Ország:
Nagy-Britannia, Németország

Gyártó:
BBC Natural History Unit, Greenlight Media AG

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek