Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Karib-tenger kalózai - A fekete gyöngy átka

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

90% / 1 szerkesztő
83% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2003. július 9.
Magyarországi premier: 2003. szeptember 18.

A Karib-tenger csupán játszótér nekik. A kalózok - és köztük a legkiválóbb, Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) - számára gyors, veszélyes és fordulatos játék az élet - és a halál. Ám még a mindig rendíthetetlen nyugalmú Sparrow is kijön a béketűrésből, amikor örök ellensége, Barbossa kapitány (Geoffrey Rush) elrabolja gyönyörű hajóját, a Fekete Gyöngyöt, felégeti Port Royal kikötőjét, és magához ragadja a kormányzó (Jonathan Pryce) lányát.

Elizabeth (Keira Knightley) gyerekkori barátja, Will Turner (Orlando Bloom) a gonosz kalóz nyomába veti magát, de egyedül semmi esélye ellene. Sparrow segítségével azonban talán utolérheti a gonosztevőt, és megmentheti a foglyot.

Csakhogy az ártatlan fiatalember nem is sejti, milyen kalandba keveredett: elvégre a szövetségese is hét tenger egyik legrettegettebb kalóza, akit őfelsége hadihajói üldöznek; és azt sem sejti, hogy Barbossa és legénysége sem közönséges vízi haramiák: kísértetek ők, akiket egy ősi átok örök létre kárhoztatott, s a “halálsereg” ezért a holdfény hatására csontvázhadsereggé változik. A kalózoknak az átok megtöréséhez van szükségük Elizabethre…

Rendezte:
Gore Verbinski

Forgatókönyv:
Terry Rossio, Ted Elliott, Stuart Beattie, Jay Wolpert

Operatőr:
Dariusz Wolski

Vágó:
Stephen Rivkin, Craig Wood és Arthur R. Schmidt

Zene:
Klaus Badelt

Szereplők:
Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, Jonathan Pryce, Jack Davenport, Zoe Saldana

Műfaj:
kaland, akció, vígjáték

Játékidő:
143 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Walt Disney Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. január 5.

"Dúdolva: hej, de izgalmas a kalózélet; hej, húzzunk még egyet a rumból! Prózában: klasszikus kalandfilm a teljes szatíra állapotában a kegyetlenül ütős Johnny Depp-pel!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek