Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Karib-tenger kalózai 3. - A világ végén

Pirates of the Caribbean: At World's End

60% / 1 szerkesztő
63% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2007. május 25.
Magyarországi premier: 2007. május 24.

Minden idők legsikeresebb kalandfilm-sorozata elérkezett a végkifejlethez. A trilógia harmadik részében valósággal felforr a Karib-tenger vize, hiszen ezúttal minden szereplő összegyűlik a nagy leszámoláshoz.

Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann (Keira Knightley) egykori ellenségükkel, Barbossa kapitánnyal (Geoffrey Rush) kénytelenek szövetségre lépni, hogy kiszabadítsák Jack Sparrow kapitányt (Johnny Depp). Sparrowt az előző részből ismert Davy Jones (Bill Nighy) tartja fogva, ő maga pedig a Kelet-indiai Társaság irányítása alatt áll, s félelmetes hajójával, a Bolygó Hollandival tartja rettegésben a tengereket.

A furcsa felmentőcsapatnak gyakorlatilag a világ végéig kell hajóznia, hogy elérje célját. Will Turnerék számos veszélyen, áruláson és viszályon keresztül jutnak el Szingapúrba, ahol szembe kell szállniuk a félelmetes Sao Feng kapitánnyal (Chow Yun-Fat).

A világ végéről már nincs visszaút: mindenkinek döntenie kell, kivel és miért száll harcba. Hőseink nem csak saját életükért és jószerencséjükért küzdenek, de rajtuk áll az is, lesz-e jövője a békés, “tisztességes” kalózkodásnak.

A Jerry Bruckheimer producer és Gore Verbinski rendező nevével fémjelzett trilógia befejező részét az előzővel egy időben vették fel.

Rendezte:
Gore Verbinski

Forgatókönyv:
Terry Rossio, Ted Elliott

Vágó:
Stephen E. Rivkin

Zene:
Hans Zimmer

Szereplők:
Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, Chow Yun-Fat, Naomie Harris, Stellan Skarsgard, Jonathan Pryce, Jack Davenport, Kevin R. McNally, Mackenzie Crook, Reggie Lee

Műfaj:
akció, kaland, vígjáték

Játékidő:
129 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Walt Disney Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Forum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. május 28.

"A halálnak sincs tétje immár. A harmadik részre a csoda olyanná degradálódott, mint Jack Sparrow-nak a rum. Unikumból a mindennapos élet kelléke lett, elvesztve a varázst. Előttem változik át egy nő hatméteres magasra, majd rákokba széthullva távozik? Ki nem szarja le, vitorlát fel, irány nyugat. (...) A csalódást keltő finálé után (értem ezt az egész filmre, mint trilógiát záró részre, és a végső csatára egyaránt) keserű szájízzel fogunk távozni a moziból, de ha jót akarunk magunknak, NE várjuk meg azt a pillanatot, amikor a mozitermet elönti a tömény nyál, vagyis a végefőcím utáni utolsó részt, mert az nagyon sokat leront a film összértékéből."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek