Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Karib-tenger kalózai 2. - Holtak kincse

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

70% / 1 szerkesztő
67% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2006. július 7.
Magyarországi premier: 2006. július 20.
Magyarországi DVD premier: 2006. november 27.

Jack Sparrow kapitánynak (Johnny Depp) ezúttal is természetfeletti kalózokkal gyűlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig a legendás Davey Jones (Bill Nighy), a Repülő Hollandi nevű szellemhajó kapitányának adósa. Jacknek mihamarább rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és szolgaságra ítéltetik.

És ha mindez még nem lenne elég, a kapitány zűrjei miatt meghiúsul Will Turner (Orlando Bloom) és Elizabeth Swann kisasszony (Keira Knightley) esküvője. Ugyanis ők is kénytelenek elkísérni Sparrowt a nagy kalandra, mely egykönnyen életük utolsó kalandja lehet…

Jerry Bruckheimer producer és Gore Verbinski rendező ismét a jól bevált csapattal készítette el A holtak kincsét. Az előzmények és a remek színészek ismeretében biztosak lehetünk benne, hogy ezúttal még több kalandban, még több humorban és még lenyűgözőbb speciális effektusokban lesz részünk. És ez még nem minden: máris úton van a harmadik rész, hiszen az alkotók egyszerre két folytatást is felvettek az utóbbi egy évben!

Rendezte:
Gore Verbinski

Forgatókönyv:
Ted Elliott, Terry Rossio

Operatőr:
Dariusz Wolski

Vágó:
Stephen E. Rivkin, Craig Wood

Zene:
Hans Zimmer

Szereplők:
Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Bill Nighy, Stellan Skarsgard, Jack Davenport, Naomie Harris, Jonathan Pryce

Műfaj:
kaland, vígjáték

Játékidő:
150 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Jerry Bruckheimer Films, Walt Disney Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2006. július 23.

"A Karib-tenger kalózai 2 ismét felkínálja a csábítóan távoli szigetek, a puskaporral nem spóroló hősök, a hörgő kísértetek és az ágyútűzben úszó hadihajók tengerillatú, fergeteges meseklímáját, méghozzá úgy, hogy jócskán felülmúlja az első rész még ma is visszhangzó kvalitásait. (...) A másodszorra is eredményesen együttműködő stáb becsülettel szállította az év (eddigi) legjobb mozidarabját, és talán legemlékezetesebb jeleneteit is. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek