Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A kaptár 3. - Teljes pusztulás

Resident Evil: Extinction

Nem láttuk.
63% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2007. szeptember 21.
Magyarországi premier: 2007. október 11.
Magyarországi DVD premier: 2008. február 12.

A Resident Evil: Extinction öt évvel azután játszódik, hogy A kaptár 2. Raccoon City-jében elszabadult a pokol. Az Umbrella Corporation nem tudta karanténba szorítani a kitörő T-vírust, ami így megfertőzte a Föld lakosságának 98 százalékát.

A történet kezdetén egy maroknyi túlélő kóvályog kietlen világunk romjain, állig felfegyverzett konvojokban. Az elhagyatott las vegasi pusztaságból Alice (Milla Jovovich), az előző részek heroinája vezeti a túlélők karavánját a nevadai sivatagon keresztül a hírek szerint fertőzésmentes Alaszkába.

Az út során a csoport elhatározza, hogy a förtelmes Umbrella Corporationt, ami továbbra is gonosz művén dolgozik, el kell pusztítani egyszer s mindenkorra. Az ördögi Dr Isaacs nem kevésbé ördögi teremtményei azonban Alice nyomába erednek. Az élőholtaknak a nő húsára fáj a foga, a laboratóriumi patkányoknak a vérére – Alice szomjúságát pedig egyetlen dolog elégítheti csak ki: a bosszú!

A kultstátusznak örvendő számítógépes játékból készült filmtrilógia utolsó darabja remélhetőleg „vérföldekkel” lekörözi majd az előző két részt.

Rendezte:
Russell Mulcahy

Forgatókönyv:
Paul W.S. Anderson

Operatőr:
David Johnson

Vágó:
Niven Howie

Zene:
Tyler Bates

Szereplők:
Milla Jovovich, Oded Fehr, Ali Larter, Iain Glen, Mike Epps, Spencer Locke, Ashanti, Christopher Egan, Jason O'Mara

Műfaj:
horror, akció, thriller

Játékidő:
95 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Resident Evil Productions / Constantin Film / Davis-Films / Impact Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2007. október 16.

"A látvány nem eget rengető, persze vannak látványos robbanások meg jól eltalált hangulatok (a homokkal beborított Las Vegas ilyen, kár, hogy nem jutott neki nagyobb szerep és nem látunk belőle többet), de semmi különös. Lőnek, fekszik, robban, többen fekszik. Szegény Mila, hiába övé még mindig a legelszántabb női nézés Hollywoodban, ezt a produkciót nem menti meg. Gyanítom, hogy így a negyediket se fogja."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek