Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A jó német

The Good German

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. december 22.
Magyarországi DVD premier: 2007. augusztus 7.

Berlin, 1945. Az amerikai haditudósító, Jake Geismer (George Clooney) nemrég érkezett a rommá lőtt városba, hogy a Postdami Konferenciáról tudósítson, ahol Németország és Európa sorsáról döntenek a szövetségesek. Nem most jár először Berlinben: a háború előtt tudósítóként dolgozott itt, és volt egy asszony, aki nagyon szeretett… De most, hogy a szétbombázott házak között egy dzsipen a szállodája felé zötykölődik, mindez oly távolinak tűnik, mintha egy másik évszázadban történt volna.

Jake sofőrje, Tully tizedes (Tobey Maguire) igazi kisvárosi vagány: fürge, szemfüles – és a velejéig romlott. Úgy ismeri a feketepiacot, mint a tenyerét, és mindig ahhoz pártol, aki többet fizet. De ez nem szokatlan Berlinben. Itt mindenkinek van valami titka. Mindenkit hátsó szándékok vezetnek – a pénz, a hatalom, az életben maradás vágya, vagy egyszerűen csak a romlottság…

Tully feketepiaci kapcsolatai nem izgatják Jake-et, Tully barátnője viszont annál inkább. Ő Lena Brandt (Cate Blanchett), Jake korábbi nagy szerelme, aki azonban teljesen megváltozott. Megtörte a háború, a küzdelmes élet az ostromlott városban, és egy titok súlya, amit senkivel nem oszthat meg.

Tully az orosz zónában végzi százezer márkával a zsebében, és egy golyóval a hátában, Jake pedig egyre jobban belekeveredik a gyilkossági ügybe, melynek szálai az amerikai és orosz hatóságokig vezetnek.

Steven Soderbergh fordulatos thrillere, amely korunk legtehetségesebb színészeit vonultatja fel, egyszerre tisztelgés a negyvenes évek filmkészítése előtt és lélegzetelállító modern film noir.

Rendezte:
Steven Soderbergh

Forgatókönyv:
Joseph Kanon regénye alapján: Paul Attanasio

Operatőr:
Steven Soderbergh

Vágó:
Steven Soderbergh

Zene:
Thomas Newman

Szereplők:
George Clooney, Cate Blanchett, Tobey Maguire, Tony Curran, Beau Bridges, Robin Weigert, Leland Orser

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros. Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek