Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A hülyeség kora

The Age of Stupid

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2009. szeptember 22.
Magyarországi premier: 2009. szeptember 22.

A hülyeség kora egy dokumentumfilm arról a jövőről, amelynek eljövetelét minden áron meg kellene akadályoznunk. A képkockákon a jövő fikciója a jelen valós eseményeivel találkozik, a film így lesz egyszerre dráma és dokumentumfilm.

A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világon játszódik. Főszereplője egy idős történész 2008-ból származó archív filmfelvételt néz, és az a kérdés merül fel benne: „Miért nem mentettük meg a Földet addig, amíg még lehetőségünk volt rá?”

A klímaváltozás ugyanis eddigre már teljesen elszabadult, és 2055-re teljesen letarolta az egész Földet. A főszereplő a Globális Archívum alapítója, az intézményé, mely az emberiség összegyűjtött emlékeit őrzi abban a reményben, hogy a Föld egyszer újra lakhatóvá válik, és az akkori emberek, vagy a helyünkbe lépő intelligens jövevények valamit tanulhatnak abból, amit az emberiség a huszonegyedik századig elért.

Az archív felvételeken olyan ma élő valós személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis valamilyen módon mindannyiuk egyéni sorsa kapcsolódik a klímaváltozás globális folyamatához.

Rendezte:
Franny Armstrong

Zene:
Chris Brierley

Szereplők:
Pete Postlethwaite, Jamila Bayyoud, Adnan Bayyoud, Alvin DuVernay, Piers Guy, Layefa Malini, Fernand Pareau, Jeh Wadia

Műfaj:
dokumentum

Játékidő:
92 perc

Ország:
Anglia

Gyártó:
Spanner Films & Passion Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek