Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Hógolyó haditerv, avagy ki legyen a Télapó?

Santa vs. the Snowman 3D

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. november 2.
Magyarországi premier: 2008. november 20.

A hógolyó haditervet kidolgozó Hóembert elvarázsolják Télapó falvának csodái, ugyanakkor irigységet is keltenek benne, ezért csatára készül a gyerekek kedvence ellen.

A faluban körülnézve ugyanis a Hóember azt irigyli, hogy milyen nagy figyelem és szeretet, várakozás kíséri a Télapót a karácsonyi ünnepek közeledtével. A haditerv megvalósítása közben azonban a Hóember sok minden másra is rájön, leginkább arra, hogy a szeretetet nem háborúskodással lehet elnyerni, azt jó tettekkel, cselekedetekkel lehet kiérdemelni. A hógolyóval is vívott csatákból leszűrt tanulság végül barátsággá alakul, ami azt is eredményezi, hogy a gyerekek egyik kedvence lesz a Hóember is.

Az események közepette ugyanakkor a gyerekek a sarkvidéki világ birodalmával is megismerkedhetnek, itthon nem tapasztalható havas élményekben részesülnek. Az élményt növeli, hogy az animációs film képei a mozivilágban egyedülálló méretű IMAX-vásznon látható s a gyerekek a kezükkel is „megérinthetik” a főszereplőket, „hozzáférhetnek” a tél örömeit nyújtó havas világhoz, amit az itthon is egyedülálló 3D-s technológia tesz lehetővé.

Rendezte:
John A. Davis

Forgatókönyv:
John A. Davis

Vágó:
Kinsey Beck

Zene:
Harvey Cohen

Eredeti hangok:
eredeti hangok: Jonathan Winters, Ben Stein, Don LaFontaine

Műfaj:
animációs, családi

Játékidő:
32 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DNA Productions, O Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
Cinema City

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek