Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A hódkóros

The Beaver

53% / 3 szerkesztő
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2011. május 6.
Magyarországi premier: 2011. szeptember 8.

Walter Black (Mel Gibson), a valaha szebb napokat látott játékgyár-igazgató tökéletesen elveszítette a kapcsolatot a külvilággal. Teljesen magába zárkózik, és már a családjával se nagyon kommunikál. Aggódó feleségével, Meredith-szel (Jodie Foster) már végigvették az összes terápiát és csodaszert, hogy kirántsák őt a depresszióból, de szemlátomást semmi sem segít rajta. Aztán egy nap Walter egy hódot formáló kézi bábot talál a szemétben, melyet a karjára húzva hirtelenjében minden megváltozik. A férfit mintha kicserélték volna, az üzletben újra sziporkázik, környezetében mindenkit elbűvöl, a Hódból pedig országos szenzáció lesz. A gond csupán az, hogy maga Walter eltűnni látszik a Hód árnyékában…

A kétszeres Oscar-díjas Jodie Foster rendezésében és társ-főszereplésével érkezik ez az érzékeny hangulatú, különleges komédia, melyben a szintén kétszeres Oscar-díjas Mel Gibson brillírozik egy olyan férfi szerepében, aki meglehetősen szokatlan módon találja meg a visszautat a családjához és az élet örömeihez. A Cannes-i Filmfesztiválon is bemutatott filmben feltűnik Anton Yelchin (Star Trek, Terminátor: Megváltás) és Jennifer Lawrence (Winter’s Bone – A hallgatás törvénye) is.

Rendezte:
Jodie Foster

Forgatókönyv:
Kyle Killen

Operatőr:
Hagen Bogdanski

Vágó:
Lynzee Klingman

Zene:
Marcelo Zarvos

Szereplők:
Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin, Jennifer Lawrence, Cherry Jones

Műfaj:
dráma

Játékidő:
91 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Summit Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
Corner Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2011. szeptember 9.

"Kijelenthető, hogy Jodie Foster új rendezésével bizonyos értelemben csúnya luftot lőtt. Gibson továbbra sem A-listás színész, de legalább már jó úton van afelé, hogy cselekedeteiről újra a Filmvilágban, ne pedig a Blikkben értekezzenek."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek