Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A híres - Ron Burgundy legendája

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. július 9.
Magyarországi DVD premier: 2005. április 14.

A sztori a 70-es években játszódik, akkoriban a bemondók szinte kivétel nélkül férfiak voltak, s nem ritkán sztárstátusznak örvendhettek a nézők soraiban.

Ron Burgundy, az egomán riporter (Will Ferrell) szakmája legnépszerűbb dolgozója: a lelkét kiteszi, hogy tökéletesen nézzen ki, s egyszer se törjön bele a nyelve a Kamcsatkába. Munkatársaival együtt halvány lila gőze sincs arról, hogy az elé rakott hírek miről szólnak, ő csak felolvassa őket, de úgy, hogy a hölgyek elalélnak hallatán, a férfiak pedig elismerően bólogatnak.

Azonban az egyeduralomnak hamarosan vége szakad, ugyanis a feminizmus a tévés társaságokhoz is betör, jelen esetben egy ambíciózus bemondónő személyében (Christina Applegate), aki többről álmodozik, mint tudósítani a 123. utcai népóvoda jégbalettjéről. Ha harc, hát legyen harc

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne

Rendezte:
Adam McKay

Forgatókönyv:
Adam McKay, Will Ferrell

Operatőr:
Thomas E. Ackerman

Vágó:
Brent White

Zene:
Alex Wurman

Szereplők:
Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Fred Willard, Steve Carell, Kevin Corrigan, David Koechner, Chris Parnell, Danny Trejo, Holmes Osborne valamint cameo szerepekben: Luke Wilson, Tim Robbins, Jack Black, Ben Stiller és Vince Vaughn.

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
91 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Dreamworks

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek