Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Hihetetlen család

The Incredibles

Nem láttuk.
83% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. november 5.
Magyarországi premier: 2004. november 25.

Mr. Incredible (Craig T. Nelson eredeti hangján) a világ egyik legnagyszerűbb szuperhőse. Vagy legalábbis az volt, mígnem az általa megmentett emberek egy rosszindulatú csoportja bírósági eljárást nem indított ellene. Szerencsére a hatalmon lévő kormány úgy döntött, megmenti őt a “nép haragjától”, ezért egy tanúvédő program keretében eldugta a világ szeme elől.

Egyszóval az egykori Mr. Incredible normális emberként (értsd: “névtelen” és halandó) kezdett élni. Így tehát csak kevesen ismerik Bob Parr (alias Mr. Incredible) valódi kilétét, aki feleségével, Helennel (Holly Hunter e. h.) - aki egykor szintén szuperhősként “futott” Elastigirl néven - és három közös gyerekükkel, Violet-tel, Dash-sel és Jack-kel éldegél a külvárosban.

Bob Parr, 15 évvel szuperhős “hétköznapjai” után, biztosítási szakértőként dolgozik, és már nagyon elege van törtető főnökéből és erkölcstelen szakmájából. Ám Helen, a felesége túl keményen dolgozik azon, hogy fenntartsa a normális élet látszatát családja számára, hogy még Bob “hősködés” iránti nosztalgiáját is elviselje. Amikor Bob Parr/Mr. Incredible egy titokzatos informátortól váratlanul esélyt kap, hogy újra a szuperhősök “sorába” léphessen, kapva kap a lehetőség után. Azonban kiderül, hogy az évek folyamán kissé már “megkopott” Mr. Incredible egy régi ellensége csapdájába sétált bele. A Parr családnak ezért nincs más választása, fel kell fedniük valódi kilétüket, hogy megmenthessék a tehetetlen Mr. Incredible-t és a számtalan ártatlan leendő áldozatot.

A Pixar Stúdió (Toy Story 1-2., Egy bogár élete, Szörny Rt., Némó nyomában) a Disney berkein belül újabb látványos és fantáziadús animációs filmmel jelentkezik. 2004 elejére azonban kiderült, hogy utolsó közös munkájuk a Cars (előrelátható amerikai bemutató: 2005. november 4.) című, oldsmobilokról szóló mozi lesz, mivel a Pixar különválik a Disney-től, hogy független forgalmazóként hódítsa tovább a filmszínházakat.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Brad Bird

Forgatókönyv:
Brad Bird

Zene:
Michael Giacchino

Eredeti hangok:
eredeti hangok: Brad Bird, Holly Hunter, Samuel L. Jackson, Jason Lee, Craig T. Nelson, John Ratzenberger, Wallace Shawn, Sarah Vowell

Műfaj:
animációs

Játékidő:
115 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Walt Disney Pictures/Pixar Animation Studios

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek