A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_session4l3f1c9dhf8proidm3elugushtdrd3si): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Filmadatlap: A hét nyolcadik napja - Moziplussz.hu
Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A hét nyolcadik napja

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2007. március 22.

Filmünk mai, budapesti történet, amely a szocializmus összeomlása után ránk szakadt szép új világfarkastörvényei között vergődő, frissen megözvegyült, hajdani operett primadonna és kabaré- csillag, a hetvenhez közeledő Szendrőy Hanna sorsán keresztül meséli el, hogy néha a legsötétebb megpróbáltatások között sejlik fel egy tisztább és igazabb élet lehetősége, s hogy a szerelem csodája kortalan.

Férje váratlan halála után Hanna egyedül marad háromszintes budai villájával és az adósságokkal, melyeket férje hagyott rá. Egyetlen társa, a férje hamvait tartalmazó márványurna. Így hát magányában ezzel az urnával “beszélget”, a márványurnával osztja meg mindennapi ügyes-bajos dolgait, gondolatait. Egyetlen fiúk a harmincas évei közepén járó István Ausztráliában él és csak a temetésre látogat haza ausztrál feleségével és két gyerekével a 8 éves Kitty-vel és a 10 éves Dannel, akik csak angolul értenek. Hanna életének másik színtere a budai tánciskola, ahol mozgásművészetet és balettet tanít az újgazdag szülők botladozó leánykáinak; zongorakísérője, Ernő társaságában.

Hanna nem képes megválni az egy élet munkájával férjével közösen teremtett otthontól s folytatni próbálja eddigi életét mintha mi sem történt volna egészen addig a hajnalig, amikor arra ébred, hogy néhai férjének impozáns bútorokkal berendezett dolgozó szobájában leomlik a fal és vele az egész falat beborító könyvespolc. Az alázuhanó könyvek százai maguk alá temetik Hanna egész eddigi életét. Kétségbeesetten hívja fel fiát, aki azt tanácsolja, hogy férjének régi évfolyamtársához, Dr. Hertelendy Gézához forduljon, aki ingatlanspecialista. István nem tudja, hogy az ügyvéd valójában a lakásmaffiának dolgozik.

Hertelendy Hanna szorult helyzetét és jogi ügyekben való járatlanságát kihasználva rövid úton átjátssza az egész villát egy jól menő “Vállalkozónak”, aki a foglalón és némi előlegen kívül nem fizet ezzel szemben hajléktalanok egész seregét szabadítja rá a teljes vételár kifizetéséhez ragaszkodó Hannára, hogy azok jelenléte üldözze ki a házból az asszonyt. A manőver sikerrel jár, Hanna egy bőrönddel és férje urnájával az utcán találja magát. Egy darabig a tánciskolában húzza meg magát, de amikor a gyerekek felfedezik a búvóhelyét, onnan is kidobják, s immár minden nélkül kerül a többi hajléktalan közé a Keleti pályaudvar várójába. Egy igazoltatás során a rendőrök hajléktalanszállóra akarják szállíttatni, de ő úgy dönt, hogy inkább “hazamegy”. Amikor megérkezik régi otthonához a villát ellepő és lepusztító hajléktalanok először ki akarják verni az ázott és tépett öregasszonyt, de vezérük, Jeromos pártfogásába veszi.

Rendezte:
Elek Judit

Forgatókönyv:
Elek Judit

Operatőr:
Berger László

Vágó:
Elek Judit

Szereplők:
Maja Komorowska, Bodrogi Gyula, Franciszek Pieczka, Zsótér Sándor, Csákányi Eszter, Pogány Judit, Martin Márta, Hegedűs D. Géza, Ónodi Eszter

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
102 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Dánielfilm Stúdió kft.

Hazai moziforgalmazó:
Hungaricom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek