Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A hét kard legendája

Chat gim / Seven Swords

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. július 29. (Ázsia)
Magyarországi DVD premier: 2006. október 24.

Kínában az 1600-as évek elején, a mandzsu betolakodók megdöntötték a régóta uralkodó Ming-dinasztia hatalmát, és megalapították a Ching-dinasztiát. Az új hatalom a rend mielőbbi helyreállítása végett betiltotta a harcművészetek tanulását és gyakorlását – a lázadókra halál várt, kivégzőikre pénzjutalom.

A volt rendszer egyik kegyetlen és kapzsi katonai vezetője a könnyű meggazdagodás útját látja az új törvényben. Katonáival nekivágnak az országnak, hogy kíméletlenül lemészároljanak bárkit, aki az útjukba kerül. Végső célállomásuk az új hatalommal meg nem alkuvó Bowei falu.

A falu egyedül a Hét Kard szövetségének a segítségében bízhat, de ők csak akkor tudják megvédeni az embereket a közeledő ellenségtől, ha azok elhagyják a falut, és biztonságos helyre vezethetik őket. Az úton számtalan veszély leselkedik rájuk, és arra is rá kell jönniük, hogy áruló van közöttük, aki jeleket hagy az őket követő ellenségnek.

A Seven Swords újra bebizonyítja, hogy a nemzetközi sikerek csúcsán lévő kínai filmművészet látványban és történetmesélésben utánozhatatlan és lenyűgöző filmeket tud alkotni.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Tsui Hark

Forgatókönyv:
Cheung Chi-Sing, Chun Tin-Nam, Tsui Hark

Operatőr:
Keung Venus

Vágó:
Angie Lam

Zene:
Kawai Kenji

Szereplők:
Kim So-yeon, Lai Duncan, Lai Leon, Liu Chia-Liang, Sun Honglei, Michael F. Wong, Donnie Yen, Charlie Yeung, Lu Yi, Jingchu Zhang

Műfaj:
kaland, dráma, akció

Játékidő:
153 perc

Ország:
Kína

Gyártó:
Film Workshop Ltd.

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek