Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A herceg haladéka

Nem láttuk.
35% / 2 olvasó
Magyarországi premier: 2006. január 5.

Gáll Alida (Szabó Gabi) közel negyven éves fotó- és divatmodell. A film elején egy országos TV hálózat “Talk Show”-jában kiderül róla, hogy egocentrikus és karrierista alkat, bár kétségtelenül nagyon népszerű, ismert személyiség. Másnap délelőtt különös dolog történik vele. Egy gyér forgalmú aluljáróban egy tolvaj kirántja a kezéből a táskáját és el akar futni vele, de Alida nem hagyja. Dulakodásuk közben a fiatal bűnöző előránt egy pisztolyt, ráfogja a nőre és meghúzza a ravaszt. A pisztoly elsül… És ekkor megáll az idő.

A golyó, bár elhagyja a pisztoly csövét, megáll Alida szíve előtt néhány centivel. A nőnek csodálkozni sincs ideje, mert minden elsötétedik és zuhanni kezd… legalább is ilyesmit érez. Egy hatalmas, végtelen kiterjedésű, sötét helyen találja magát, ahol mindenütt vászonnal letakart halottak fekszenek. Megjelenik Asztarot (Gáspár Tibor), a pokol hercege, a “Várakozók Csarnokának” őrzője.

A hercegnek tetszik Alida, ezért felajánlja neki, hogy egy percre visszakaphatja az életét. Reggel 10.35. Alida a saját hálószobájában ébred. Elindul, majd döbbenten tapasztalja, hogy egyetlen perc ismétlődik állandóan: a 10:35. Ahogy eltelik a perc, minden visszaugrik az egy perccel előbbi állapotába. Az autók, az emberek, a felhők. Minden. Csak egyetlen férfi nem foglya az időnek: Thor (László Zsolt) az öröklétre ítélt, bukott angyal. És az “Apokalipszis lovasai”, kiknek feladata végrehajtani az elrendelést: “Aki halál fia, annak meg kell halnia”.

Alidának egyetlen esélye az életben maradásra, ha talál valakit, aki átvállalja a halálát. A nő elhatározza, hogy megpróbálja a lehetetlent: meggyőzni valakit egyetlen perc alatt…

Rendezte:
Tímár Péter

Forgatókönyv:
Tímár Péter

Operatőr:
Csukás Sándor

Vágó:
Tímár Péter

Zene:
Cserepes Károly

Szereplők:
Szabó Gabi, László Zsolt, Gáspár Tibor, Lázár Kati, Pogány Judit, Kulka János, Rátóti Zoltán, Máthé Erzsi, Gyurkovics Zsuzsa, Pásztor Erzsi, Palóczy Frigyes, Görög László, Horváth Lili

Műfaj:
fantasy, dráma

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Megafilm

Hazai moziforgalmazó:
Hungaricom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek