Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A harag sodrása

Mean Creek

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. január 15. (Sundance)
Amerikai premier: 2004. augusztus 20.
Magyarországi DVD premier: 2006. február 16.

Az oregoni kisváros általános iskolájában minden a megszokott mederben folydogál. A melák és többszörösen bukott diák, George (Josh Peck) mindenhova magával hurcolja kameráját, és miután a kis Sam (Rory Culkin) kezébe merészeli azt venni, George alaposan megveri.

Az immáron már sokadjára elgyapált Sam némán tűrné ezt is, ám bátyja (Trevor Morgan) elhatározza, hogy most már meg kéne leckéztetni George-ot. Haverjával, a zűrös családi háttérrel megvert Martyval (Scott Mechlowicz) kitalálják, mi lesz a tökéletes terv, és neki is látnak ennek kivitelezéséhez.

A három srác egy közös baráttal, a két férfi által felnevelt és ezért folyton lebuzizott Clyde-dal (Ryan Kelley), valamint Sam „barátnőjével”, Millie-vel (Carly Schroeder) kiegészülve evezős kirándulásra indulnak. Erre elhívják George-ot is, akinek azt hazudják, hogy Sam születésnapja van. A srác, nem sejtve, hogy az ő megalázása igérkezik a nap fő eseményének, meg is jelenik, és még egy drága ajándékot is kap tőle újdonsült barátja.

Az ellensége kedvessége miatt elbizonytalanodó Sam arra kéri bátyját, fújják le az akciót. Rockynak ez nincs ellenére, szól is Martynak, ám ő már túlságosan beleélte magát a tervbe – kell neki egy alany, hogy valakin levezesse a világgal szembeni gyűlöletét. A csónakban aztán elszabadul a pokol, és tragédia történik…

Az elsőfilmes Jacob Aaron Estes által írt és rendezett, mindösszesen félmillió dollárból leforgatott mozifilm a 2004-es Sundance Filmfesztiválon debütált, majd a világ még számos fesztiválján fordult meg. A kallódó gyerekekről és a bennük rejlő indulatokról szóló dráma a 2005-ös Independent Spirit Awards-on elnyerte a John Cassavetes-díjat, az ifjú színészek teljesítménye pedig különdíjas lett.

Rendezte:
Jacob Aaron Estes

Forgatókönyv:
Jacob Aaron Estes

Operatőr:
Sharone Meir

Vágó:
Madeleine Gavin

Zene:
tomandandy

Szereplők:
Rory Culkin, Ryan Kelley, Scott Mechlowicz, Trevor Morgan, Carly Schroeder, Josh Peck, Brandon Williams

Műfaj:
dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Whitewater Films

Hazai moziforgalmazó:
Intersonic

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek