Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A halálba táncoltatott leány

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 42. Magyar Filmszemle
Magyarországi premier: 2011. november 10.

Steve, egy táncosból lett impresszárió (Hules Endre) húsz év után visszatér szülőföldjére, Magyarországra. A szocialista rendszer, amely száműzte, nincs többé. Volt káder apja nyugdíjba vonult, de öccse, Gyula (László Zsolt) továbbra is ugyanazzal a társulattal, ugyanabban a lerobbant stúdióban dolgozik, ahol együtt kezdtek. Ráadásul időközben feleségül vette Steve volt szerelmét, Marit (Melkvi Bea). A két testvér úgy dönt, hogy felújítják utolsó közös sikerüket, A halálba táncoltatott leány balladájából készült táncdarabot. Amennyiben Gyula meg tud felelni Steve szigorú szakmai kívánalmainak, világturnéra viszik az előadást, segítve mindkettőjük stagnáló karrierjét. De időközben Steve ördögi tervet eszel ki, hogy elégtételt szerezzen régi sérelmeiért.

Hules Endre rendező Zsuráfszky Zoltánt, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetőjét kérte fel a film koreográfusának. Zsuráfszky megalkotta a ballada táncszínházi feldolgozását, amely eredetiségével, színes és izgalmas táncaival és Kiss Ferenc vérpezsdítő zenéjével méltó alapot adott a 42. Magyar Filmszemle versenyprogramjában bemutatkozó filmhez.

Rendezte:
Hules Endre

Forgatókönyv:
Hules Endre

Operatőr:
Zsigmond Vilmos, Honti Zoltán

Vágó:
Mark Adam

Zene:
Kiss Ferenc, David Burns

Szereplők:
László Zsolt, Hules Endre, Melkvi Bea, Zsigmond Emőke, Deborah Kara Unger, Stephen McHattie, Boris Cavazza, Minu Kjuder, Gil Bellows, Kovács Lajos

Műfaj:
dráma

Játékidő:
106 perc

Ország:
Magyarország, Szlovénia, Kanada

Gyártó:
Cinema-Film, Quiet Revolution Pictures, Casablanca Film Production

Hazai moziforgalmazó:
Mozinet Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek