Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A halál kilovagolt Perzsiából

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. február 4. (Filmszemle)
Magyarországi premier: 2006. március 30.

Az Író három évi alkoholmámor után, írásait lapozgatva arra az elhatározásra jut, hogy a továbbiakban nem csak egyszerűen inni fog, hanem dolgozni a pohara mellett, különben is ásványi anyagokban gazdag szikvízzel inná a bort. “Íme a rettenetes üres papír, amire írnom kell.”

Fiatalkori énjét látja maga előtt, a Fiút, aki figuránsként szabadidejét strandon töltötte, olyanokon, ahol sört mértek, és meleg ételt ehetett. A Gellért strandján ismerkedik meg Krisztinával, akiről kiderül, hogy társaságában tilos a dohányzás és bármilyen szeszesital fogyasztása. A Fiú jobb híján, mert hogy megkívánta a sört és a cigarettát, azt mondja a lánynak: “Ottfelejtettem valamit az öltözőszekrényben, azonnal jövök.” Az Író tölt magának, készít egy fröccsöt és lehajtja, akár a Fiú a söntésnél a sört.

A Fiú a söntésnél egymás után issza a söröket és egyik cigarettáról a másikra gyújt. Hét hónapja nem volt nővel, fél minden nőtől, mert végtelenül magányos. Még attól is fél, hogy visszamenjen a lányhoz. Krisztina parancsba adja, hogy leheljen rá, és utána bekenheti a hátát és lábát napolajjal, mert a másik fél kiszolgáltatottságát rendjén valónak és természetesnek tartja. A Fiút-miután bekente Krisztina hátát- a lány magához húzza a gumimatracra.

Boldognak illene lennie, de ő tele van szorongással. És halálfélelemmel, amit nem mondhat el Krisztinának. Viszont megkívánja a sört és most azt hazudja, hogy valami bélhurutja van, oda kell mennie…

A halál kilovagolt Perzsiából Hajnóczy Péter (1942-1981) azonos című kisregényén alapul, mely önéletrajzi ihletésű történet egy lányról, egy fiúról, és az alkoholról.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Dr. Horváth Putyi

Forgatókönyv:
Hajnóczy Péter kisregénye alapján: Dr. Horváth Putyi

Operatőr:
Kodolányi Sebestyén

Zene:
Melis László

Szereplők:
Melis László, Verebes Linda, Schneider Zoltán, Takács Kati; narrátor: Dr. Horváth Putyi

Műfaj:
dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
TT Filmműhely

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek