Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A halál jele

Salinui chueok / Memories of Murder

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. május 2. - Dél-Korea
Amerikai premier: 2005. július 15.

1986. októbere, a katonai diktatúra alatt élő Dél-Korea. Egy Isten háta mögötti kisvárosban rejtélyes gyilkosságok történnek. A nyomozással megbízott Park Du-Man detektív (Kang-ho Song) elég fucsa módszerekkel nyomoz: ön- és közveszélyes, és durva segédjével, Cho Yong-koo detektívvel (Roe-ha Kim) még a legártatlanabb egyénekből is sikerül kisajtolnia a világ összes gyilkosságának beismerő vallomását. Jelenlegi ügyükben egy pszichopatát kellene elkapniuk, aki fiatal nőket öldös.

Szöulból egy önkéntes, tapasztalt nyomozó, Seo Tae-Yoon detektív (Sang-kyung Kim) érkezik hozzájuk, hogy segítsen a helyieknek megoldani az ügyet. Park a képzett nyomozó mellett kénytelen szembesülni saját hiányosságaival, valamint a kisvárosban jól működő, felületes kényelmességével. Az ellentétes nézetek így természetesen megütköznek egymással, miközben a titokzatos gyilkos tovább gyarapítja áldozatainak számát…

Joon-ho Bong filmje megtörtént események alapján készült. A halál jele komédiaként indít, ám ahogy egyre durvább részleteket tudunk meg a gyilkosságokról, a film úgy megy át fokozatosan thrillerbe - az “idióta” humor először morbid lesz, később pedig végképp eltűnik a történetből.

A filmet Magyarországon az Alba Regia Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be 2005. június 10-én.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Joon-ho Bong

Forgatókönyv:
Joon-ho Bong, Kwang-rim Kim és Sung Bo Shim

Operatőr:
Hyeong-gyu Kim

Vágó:
Seon Min Kim

Zene:
Taro Iwashiro

Szereplők:
Kang-ho Song, Sang-kyung Kim, Roe-ha Kim, Jae-ho Song, Hie-bong Byeon, Seo-hie Ko

Műfaj:
krimi, dráma

Játékidő:
130 perc

Ország:
Dél-Korea

Gyártó:
CJ Entertainment, Sidus Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek