Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Gyűrűk Ura - A két torony

The Lord of the Rings: The Two Towers

Nem láttuk.
90% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2002. december 18.
Magyarországi premier: 2003. január 9.

A történet ott folytatódik ahol az előző rész megszakadt: Frodó és Samu folytatják küldetésüket Mordor felé, hogy végül az Egy Gyűrűt belevessék a Végzet Hegyének vulkánjába. Útjuk során csatlakozik hozzájuk Gollam, az Egy Gyűrű előző tulajdonosa, az a lény, akitől Bilbó annak idején ellopta (a könyv szerint elnyerte) a Gyűrűt. Aragorn, Legolas és Gimli eközben Trufa és Pippin megmentésére sietnek, de hiába: az orkok még mindig mérföldekkel előbbre járnak. Aragornék feladva a keresést Rohani Lovasok táborához szegődnek és Gondor birodalma felé veszik az irányt. Trufa és Pippin azonban nem hagyja magát és megszöknek a rabságból. Menekülésük során találkoznak egy különös, fa-szerű lénnyel, egy enttel, Szilszakállal, aki tőlük hall először a Középföldén történő eseményekről. Társaival szövetkezve, hatalmas ent hadsereget szervezve Szarumán tornya felé veszi az irányt, ahová a nagy varázsló bezárkózni kényszerült. Mivel a már megjelent előzetes képkockái lelőtték poént: Gandalf ezúttal a szürke helyett fehér gúnyában, Fehér Gandalfként tér vissza, mágus erejében magasabb szintre lépve, hogy segítse Középfölde népét a mindent eldöntő, végső, Mordor serege elleni csatát.

Rendezte:
Peter Jackson

Forgatókönyv:
Peter Jackson, Frances Walsh, Philippa Boyens és Stephen Sinclair

Operatőr:
Andrew Lesnie

Vágó:
Michael Horton, Jabez Olssen, Loren Squires

Zene:
Howard Shore

Szereplők:
Elijah Wood, Sir Ian McKellen, Cate Blanchett, Sean Astin, Billy Boyd, Orlando Bloom, Kevin Conway, Hugo Weaving, Brad Dourif, Martin Csokas, Bernard Hill, Ian Holm, Christopher Lee, Dominic Monaghan, Viggo Mortensen, John Rhys-Davies, John Noble, Andy Serkis, Liv Tyler és Karl Urban

Műfaj:
kaland, fantasy

Játékidő:
179 perc

Ország:
amerikai-új-zélandi

Gyártó:
New Line Cinema

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2003. január 21.

"A lenyűgöző mese folytatódik, ha azt hittük volna az első rész után, hogy ezt már nem lehet fokozni, akkor nagyot tévedtünk!"
bővebben

További kritikáink

2004. július 8.tufee kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek