Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A guardista

The Guard

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2011. január 20., Sundance Filmfesztivál
Amerikai premier: 2011. július 29.
Magyarországi premier: 2011. október 27.

Gerry Boyle őrmester (Brendan Gleeson) egy kisvárosi, liberális ír rendőrtiszt konfrontációra hajlamos személyiséggel, sokakat bántó humorral, egy haldokló anyával, különös érzékenységgel a prostituáltak iránt, és vajmi kevés érdeklődéssel a drogos bűnözéssel kapcsolatban, míg egy napon Wendell Everett (Don Cheadle), egy prűd FBI-ügynök kopogtat az ajtaján, hogy együtt göngyölítsenek fel egy nemzetközi kábítószer-csempész bandát az írországi Conneemara Gaeltacht területén.

Egy gyilkosság lesz az első nyomuk, amely elsőre ugyan egy sorozatgyilkos művének tűnik, ám később kiderül, hogy igenis kapcsolatban áll a bandával, mivel az áldozat egy FBI-ügynök, akit azért küldtek, hogy megpróbáljon beépülni a bűnözők közé. Boyle és Everett valószínűtlen párosa együtt kénytelen áthatolni a vesztegetés, a zsarolás és a gyilkosságok hálóján, hogy a dolgok az IRA akaratlan segítsége által véres végkifejletbe torkolljanak.

John Michael McDonagh fekete humorú vígjátékát a 2011-es Sundance Filmfesztiválon a Zsűri Nagydíjára jelölték, míg a Berlini Filmfesztiválon a Legjobb Debütáló Film Díját nyerte el.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
John Michael McDonagh

Forgatókönyv:
John Michael McDonagh

Operatőr:
Larry Smith

Vágó:
Chris Gill

Zene:
Calexico

Szereplők:
Brendan Gleeson, Don Cheadle, Liam Cunningham, David Wilmot, Rory Keenan, Mark Strong, Fionnula Flanagan, Dominique McElligott

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
96 perc

Ország:
Írország

Gyártó:
Element Pictures, Reprisal Films, UK Film Council

Hazai moziforgalmazó:
Ristretto Distribution Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek