Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A futball faktor

The Football Factory

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. május 13. - Cannes
Magyarországi premier: 2005. november 17.

A történet középpontjában Tommy Johnson (Danny Dyer), az önmaga identitását kereső, ám unalmában céltalanul bolyongó huszonéves Chelsea-drukker áll, aki a kicsapongó hétvégéknek, az alkalmi szexuális kapcsolatoknak, a sörivászatoknak, a drogozásnak és persze néhanapján az igazi férfias bunyóknak él. Tommy bandáján keresztül három férfigenerációt ismerhetünk meg, annak minden nyűgével és bajával. Ez a film nemcsak az erőszakról, a könyörtelenségről, a drogról, a vandalizmusról, hanem a barátságról és a hűségről is szól.

Amikor az Angol Kupában a Chelsea a Millwall-t kapja a harmadik fordulóban, Billy (Frank Harper) és csapata megtervezi a leszámolást az ősi rivális londoni bandával. Az igazi nagy háborút, amely mindenki számára a legnagyobb lehetőség a “bizonyításra”. A valódi meccs azonban már rég nem a pályán játszódik, az nem érdekel senkit! A nap, az idő és a hely kiválasztva, a rendőrök felügyelete kijátszva. Tommynak csak arra kell ügyelnie, hogy az idegeit kordában tudja tartani, hogy ne engedjen paranoiás rémálmainak, és hogy kikerülje a török Fred (Tamer Hassan) ökölcsapásait, aki a vérére áhítozik.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: rocco

Rendezte:
Nick Love

Forgatókönyv:
John King bestselleréből Nick Love

Operatőr:
Damian Bromley

Vágó:
Stuart Gazzard

Zene:
Ivor Guest

Szereplők:
Danny Dyer, Frank Harper, Tamer Hassan, Roland Manookian, Neil Maskell, Jamie Foreman, Stephen Humby, Sophie Linfield, Dudley Sutton

Műfaj:
dráma

Játékidő:
93 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Gyártó:
A-Film Distribution/Vertigo Films

Hazai moziforgalmazó:
FF Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek