Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Főnix útja

Flight of the Phoenix

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. december 17.
Magyarországi premier: 2005. március 31.
Magyarországi DVD premier: 2005. október 4.

Egy olajfúrótorony kemény munkában edzett dolgozói elkeseredve értesülnek arról, hogy a tornyot a lelőhely kiapadása miatt bezárják. Ez azonban közel sem a legrosszabb, ami történhet velük. A teherszállító repülőgép, amivel értük jöttek ugyanis a hazaúton a Góbi sivatag felett hatalmas homokviharba keveredik, az egyik propellere leszakad és majdnem kettévágja a gép törzsét. A repülő pilótájának a csodával határos módon sikerül a kényszerleszállás.

A túlélők hamar rájönnek, hogy megmenekülésről korántsem beszélhetnek még. Senki nem tudja, hol tűntek el, a kommunikációs csatornáik megszakadtak, és vajmi kevés a remény arra, hogy néhány napnál tovább élve kibírják a sivatag embertelen körülményei között étlen-szomjan.

Egyetlen esélyük maradt: a gép roncsából fel kell építeniük egy új repülőt, hogy elérjék legalább az első lakott települést. Most van szükség igazán bátorságra és összetartásra, de a krízishelyzet néhány túlélőből az agressziót hozza elő...

Az 1965-ös eredeti film (A Főnix felrepül) főszerepében James Stewart volt látható, míg a remake elsőszámú sztárja Dennis Quaid. A forgatókönyvet az Oscar-jelölt Scott Frank és a színészként már jól ismert Edward Burns jegyzi.

Rendezte:
John Moore

Forgatókönyv:
Scott Frank és Edward Burns

Operatőr:
Brendan Galvin és Donal Caulfi

Vágó:
Don Zimmerman

Zene:
Marco Beltrami és Christopher Ward

Szereplők:
Dennis Quaid, Giovanni Ribisi, Tyrese Gibson, Miranda Otto, Hugh Laurie

Műfaj:
akció, kaland

Játékidő:
113 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek