Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A fiók

The Jacket

Nem láttuk.
70% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2005. január 23. - Sundance
Amerikai premier: 2005. március 4.
Magyarországi DVD premier: 2005. október 25.

1992-ben Jack Starks (Adrien Brody), a katonai veterán amnéziás állapotban tér vissza Irakból szülővárosába, Vermontba. Amikor rendőrgyilkosság vádjával elmegyógyintézetbe zárják, egy különös orvos, Dr. Becker (Kris Kristofferson) kísérleti gyógyszerek felhasználásával ijesztő kezelésnek veti alá. Egy kényszerzubbonynak tűnő szerkezetet húz Jackre, majd az alagsori hullakamra egyik holttesttárolójába zárja az egykori katonát.

Az eljárás egy jövőbeli hallucinációs utazásra küldi Jacket, ahol kétkedve kell szembesülnie egy olyan jövővel, amelyben ő már nem játszik szerepet. Jackie (Keira Knightley), a kislány, akivel a gyilkosság előtt utoljára találkozott, és aki azóta természetesen már felnőtt, közli vele, hogy Jack Starks 1993-ban, 4 nappal a kezelés megkezdése után meghal(t), a holttestét egy autóút mellett találták meg. Így már csak egyetlen kérdés van, amely számít: képes-e Jackie, akivel a jövőben (felnőttként) újra találkozott, megmenteni őt a haláltól?

John Maybury (Ördögi szerelem) drámaiságot sem nélkülöző pszichothrillerében a múlt-jelen-jövő idősíkjai közti összefüggést boncolgatja az Oscar-díjas Adrien Brody (King Kong, A falu) és Keira Knightley (Büszkeség és balítélet, Domino) főszereplésével.

A film hazánkban csak videón és DVD-n jelent meg!

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
John Maybury

Forgatókönyv:
Massy Tadjedin

Operatőr:
Peter Deming

Vágó:
Emma E. Hickox

Zene:
Brian Eno

Szereplők:
Adrien Brody, Keira Knightley, Jake Broder, Daniel Craig, Kris Kristofferson, Jennifer Jason Leigh, Kelly Lynch, Brad Renfro

Műfaj:
thriller

Játékidő:
102 perc

Ország:
USA / Nagy-Britannia

Gyártó:
Mandalay Pictures/Warner Independent Pictures/Section Eight Ltd./VIP 2+3 Medienfonds

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. július 25.

"Vészjósló dráma, melyben a thriller-elemeket nem a cselekmény száguldása, hanem azon meggyőződésünk borulása szolgáltatja, hogy a jövővel megváltoztatható a múlt. Brody és Knightley párosa halált és idősíkot nem ismerően szürkés, egy kicsit több térrel igazabb lett volna."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek